„Zaměřili jsme se především na doplnění fyzického fondu, takže jsme hodně času trávili v posilovně. V týdnu jsme sehráli i přípravný duel na půdě prvoligového Sokola pražského, kde jsme zvítězili o třicet bodů," podotkl trenér jindřichohradeckých Lions Karel Forejt.

Nováček Mattoni NBL naposledy doma zdolal Opavu 95:84 a připsal si tak druhé vítězství v sezoně. Jihočeši by na povedené vystoupení rádi navázali i proti favorizovanému týmu z města perníku.

„Respektujeme kvality protivníka, ale chtěli bychom překvapit. V dosavadním průběhu soutěže jsme se přesvědčili, že kromě Nymburka můžeme hrát proti ostatním se vztyčenou hlavou," míní.

V tabulce sedmé Pardubice mají na svém kontě pět výher a čtyři porážky, nicméně se jedná o velice nebezpečného soupeře, jenž má ve svém kádru plno hvězd. Mezi největší opory patří litevský rozehrávač Žabas, americké křídlo Muirhead, jeho krajan pivot Nelson či čeští ostrostřelci Pospíšil, Bohačík, Kotas a Čarnecký.

„Je to tým plný kvality a zkušeností doplněný dravým mládím. Sezonu sice zřejmě nezahájil úplně podle svých představ, ale jeho dny ještě určitě přijdou. Pardubice mají výborné střelce trojek a pohlídat si také budeme muset rychlý protiútok," zdůraznil.

Pokud budou chtít Lions uspět, musí se podle trenéra Forejta každopádně zaměřit na co nejzodpovědnější obrannou činnost a pokusit se protivníka stlačit na co nejméně bodů. „Zároveň musíme být efektivní i směrem dopředu. Stále platí, že úspěch přinese jen výkon na samé hranici našich možností ," dodal Forejt.

Jihočechům bude v sobotu chybět zraněné trio Čech, Eisman a Fröhde.