Jihočeši jsou s jedinou porážkou v tabulce na druhé příčce za Pískem a především proti Pražanům budou doma jasnými favority, neboť jejich protivník během 12 kol uhrál pouze dvě vítězství a v tabulce skupiny Západ je na předposlední deváté příčce. Sokol pražský prošel před sezonou velkou generační obměnou a formuje tak zbrusu nové mužstvo plné mladíků. V prvním vzájemném měření sil GBA Lions vyhráli 108:65.

„Přijďte podpořit náš tým v posledním domácím zápase roku. Těšit se můžete opět na vystoupení taneční skupiny Groovin’ babies a radost můžete udělat i donesením dárku v rámci akce Vánoční dárek všem dětem, kterou náš klub pořádá ve spolupráci s organizací Otevřená Okna,“ podotkl manažer GBA Lions Jan Tomanec.

O poznání tvrdším oříškem k rozlousknutí bude nedělní protivník, zvlášť, když bude mít výhodu domácího prostředí. Basketbal Polabí je v průběžném pořadí čtvrtý, na svém kontě má osm výher a tři porážky. Srdnatě se bil i v úvodním duelu u Vajgaru, který Hradec nakonec po velkém boji vyhrál 81:72.