„Se začátkem sezony jsem byl spokojený. Většina hráčů pravidelně trénovala, a tak se dalo pracovat na herním systému. Hned na úvod jsme sebrali bod Novému Veselí, které rok před tím vyhrálo ligu bez ztráty. Na začátku sezóny jsme hráli nejlépe, pak už díky tomu, že účast na trénincích byla sporadická, šla naše výkonnost dolů,“ konstatoval.

V průběhu jarní části se do mužstva z působení v extraligových Strakonicích vrátil Lukáš Baierling, což byla velmi vítaná posila.

„To nám velice pomohlo a také díky tomu jsme vyhráli v Novém Veselí. Bohužel jsme v té době už byli po zbytečné prohře na Slavii bez reálné šance na první místo,“ připomíná trenér, který u Světa pamatuje nejvyšší soutěž.

Hrající třeboňský kouč David Čapek.Hrající třeboňský kouč David Čapek.Zdroj: Stanislav HladíkJeho tým za celý ročník v domácím prostředí ztratil jediný bod. „Venku mě nejvíc mrzí zmiňovaná porážka na Slavii. Celkově jsme za ročník ztratili pouze sedm bodů, dva z nich ve fázi na konci, kdy už jsme dávali hodně času hráčům, co moc nehráli,“ podotkl David Čapek.

Obrana lázeňského celku fungovala spolehlivě, na čemž má velkou zásluhu zkušená opora v brance Jakub Jareš.

„Kromě zápasu ve Strakonicích jsme vždy za úspěch vděčili defenzivě, ofenziva nás v těžkých zápasech moc nedržela. Na to se musíme zaměřit. A pokud výhledově chceme postoupit do I. ligy, musíme zapracovat také na síle spojek a celkové rychlosti hry,“ uvědomuje si.

Celku z lázeňského města se rovněž nevyhýbala zranění, což se samozřejmě promítlo.

„V našem kádru je každé zranění znát. Na hodně dlouhou dobu nám vypadl Honza Brabec, který je hodně pracovitý a je v něm potenciál. Vypadl nám také Kuba Neužil, pro nás momentálně na pravém křídle nenahraditelný. Přesto všechno jsme vybojovali druhé místo v lize a v baráži jsme hráli důstojnou roli proti Dukle, která má úplně jiné tréninkové možnosti,“ připomíná kouč.

Kromě toho se Jiskra představila i v českém poháru, v němž ve 2. kola vypadla s prvoligovými Vršovicemi. „Bylo to pouze o gól a byla to hlavně škoda, protože bychom si v dalším kole mohli zahrát s extraligovým protivníkem,“ zmínil.

Na co se třeboňští házenkáři ve své hale mohli spolehnout, byla divácká podpora.

„Z toho mám velmi dobrý pocit. Už na úvodní zápas sezony proti Novému Veselí se nám podařilo naplnit halu, první jarní zápas proti Dolní Cerekvi jsme uspořádali benefici na podporu Hospice sv. Kleofáše a zase bylo plno. Velikou odměnou pro nás byla i divácká podpora v baráži proti Dukle. Jelikož vše bylo na poslední chvíli, neměli jsme prostor zápas nějak promovat, přesto přišla skvělá návštěva. A atmosféra byla i díky podpoře naší mládeže fantastická. Ještě jednou děkujeme příznivcům za podporu po celý ročník a těšíme na na novou sezonu,“ uzavírá kouč házenkářů David Čapek.