Předloni prohráli v derby s N. Včelnicí, v minulém ročníku nečekaně vypadli s Přeloučí.

Pro nadcházející ročník druhé nejvyšší tuzemské soutěže Jihočeši plánují vylepšení pozic, což nám v rozhovoru sdělil osmadvacetiletý hrající předseda klubu Jaroslav Matějka. Odrazovým můstkem pro úspěšný vstup do mistrovských bojů by mělo být už úvodní prvoligové kolo, v němž Olmyp v sobotu od 14 hodin na sídlišti Hvězdárna hostí Třemošnou.

Jak probíhala příprava Olympu na podzimní část sezony?
Začali jsme už 13. června a až do 8. srpna probíhala příprava nepřetržitě třikrát týdně. Tréninkový čas jsme trávili v prostorách parku pod gymnáziem, náročným zpestřením letního drilu byl například i spinning. Od druhého srpnového pondělí chodíme opět třikrát týdně na hřiště, kde pilujeme nový systém hry, který chceme praktikovat. Minulou sobotu jsme absolvovali herní generálku na hřišti v Třemošné. Střetli jsme se tam se dvěma extraligovými týmy, přičemž Most jsme zdolali 2:1 a s Plzní prohráli 0:4.

Doznal kádr nějakých změn?
Dá se říci, že na každém postu došlo k zásadním obměnám. Hlavně však v Olympu již nepokračují dvě výrazné osobnosti. Gólman Lukáš Hovorka, který byl dobrou duší týmu a dlouholetou oporou, dal přednost rodině a pověsil betony na hřebík. Obránce Roman Jíra sice u hokejbalu zůstává, ale vzhledem k jeho velkému vytížení se vrací do druholigové Nové Včelnice, kde jsou podmínky časově méně náročné. Sestavu jsme doplnili řadou vlastních odchovanců.

S čím jdete do duelu s Třemošnou a jaký je cíl pro celou sezonu?
V neděli chceme na našem hřišti proti Třemošné uspět, i když víme, že to bude nesmírně těžké. Soupeř totiž dlouhodobě patří k nejlepším týmům první ligy. Tímto bych rád vyzval příznivce kvalitního sportu, aby si našli čas a přišli nás na Hvězdárnu povzbudit. Pro soutěž si stavíme postupné cíle. Chceme předvádět pohlednou hru, probojovat se do play off a v něm konečně udělat nějaký pořádný výsledek. Vím, že je před námi náročný ročník, ale myslím si, že jsme se vydali správným směrem, neboť v přípravě jsme nic neošidili.

Olymp má i další oddíly, s jakými vyhlídkami vstupují do svých soutěží?
Tým starších žáků je v začátcích, budujeme ho okolo veliké naděje našeho klubu Davida Mátla. U dětí si vysoké cíle neklademe, hlavním úkolem klubu je přivést k hokejbalu nové mladé adepty. Naopak mladší dorostenci mají ambice nejvyšší, budou totiž chtít navázat na svá dvě předchozí prvenství v národní lize a dovršit tak zlatého hattricku. Do okresní soutěže mužů stavíme béčko, ale jedná se spíše o tým složený ze starších dorostenců, kteří teprve budou sbírat zkušenosti mezi dospělými.

Roman Pišný