O zajištění písku se postaral českobudějovický volejbalový klub, organizační partner turnaje. „Písek se bude navážet kyvadlově, což je levnější varianta než najednou. Zhruba 150 kubíků písku se na místo dopraví celkem v pěti várkách," přibližuje Libor Matoušek, marketingový zástupce Jihostroje.

Nejde o ledajaký písek. „Je speciální svou nízkou prašností a vyhovuje všem parametrům beach volejbalu," doplňuje Matoušek.

Cílovým prostorem bude prostranství u křižovatky Pražské třídy s Pekárenskou ulicí. „Původně jsme dokonce plánovali uskutečnit turnaj na venkovním parkovišti ve 
3. patře IGY. Když jsme si ale spočítali, že by multikáry navážely písek na střechu nonstop dva dny a další dva dny by písek z IGY zase odvážely, padla volba na pozemek před IGY Centrem," prozrazuje Petra Divišová.

Speciální písek na plážový volejbal měl na jih Čech putovat původně až z Polska. Pořadatelům této výjimečné akce se jej však nakonec podařilo sehnat v Čechách.

Jeho příběh bude pokračovat i po turnaji. „Neskončí nikde na stavbě, ale po skončení IGY Beach Cupu poputuje do Netolic, kde na něm bude trénovat tamní volejbalový klub," sděluje Petra Divišová.

Příští týden se vedle zbývajících dovážek písku začne také postupně budovat areál pro unikátní turnaj. „Přijede speciální firma, která má se stavěním hřišť pro plážový volejbal bohaté zkušenosti," říká Libor Matoušek.