Šéf  jihočeského týmu Madeta Fitness Speciallized Richard Faltus hodnotil SP. Až na Polnického jezdci příliš důvodů k radosti neměli. V rozhovoru pro Deník se vyjádřil i k incidentu, po kterém musel být zkušený Petr Dlask odvolán z trati:

Jaké je hodnocení výsledků očima šéfa klubu?
Zhodnocení nechávám na závodnících. To musí udělat oni sami. Já pak zhodnotím jejich výkony v celé sezoně.

Přesto máte asi nějaký pohled na výkony cyklokrosařů Madety při závodě SP v Táboře?
Pokud bych měl hodnotit dílčí výsledek, asi se to některým nepovedlo. Kluci byli asi smutní, ve třiadvacítkách Nesvadba nenaplnil očekávání. Radek Polnický ale byl  s výsledkem celkem spokojený.

Co Dlask? Pustil se do protestu proti rušení názvu Pomazánkové máslo, nastoupil s černým dresem, potkala ho diskvalifikace. Mně osobně je líto fanoušků, kteří se třeba na Dlaska těšili. Nebyla to podle vás zbytečná klukovina?
Byl prostě diskvalifikovaný. Tak už to v našich českých vodách je. Belgičan určitě nenařídil, aby Petra Dlaska nenechali dojet závod…

…myslíte rozhodčí z Belgie?
Přesně tak. Někdo mu to podstrčil. Někdo český, který je proti nám, kdo nedrží českou vlajku. Až pak to začal Belgičan řešit. Dlask jezdil okolo pětadvacátého místa,   rozhodčí ho varovali, že může obdržet pokutu, to je běžná praxe, ale do cíle měl dojet. Pak se třeba proti pokutě ještě můžete odvolat. Tady se ale stalo, že Petra stáhli ze závodu. Jsme zklamaní.

Šlo vám v cyklistickém závodě na jihu Čech opravdu o název Pomazánkové máslo?
Ano. Dva mladí reprezentanti  Nesvadba s Polnický, kteří musí nést reprezentační trikot, jeli s černou páskou, to také byla podpora tohoto aktu, abychom upozornili, že  Evropská unie zabila tradiční Pomazánkové máslo.

A Petr Dlask? Nestačila by mu také černá páska?
Měl výrazně pozměněný dres  se stejným motivem. Barvu měl černou, černé břicho. Je jasné, že stojíme za naším partnerem. Pokud přicházejí z Evropské unie ptákoviny, které stojí statisíce, musíte změnit agendu,  třeba to sebere finance právě sportu, někde prostě peníze budou chybět. I my samozřejmě podporujeme generálního ředitele Madety pana Teplého.