Určitě to bude mimořádný sportovní zážitek.

Při organizaci přikládají ruku k dílu všichni členové ČEZ CT Tábor, ti nejlepší budou dokonce na startu.

Ředitel divize jaderná energetika a člen představenstva ČEZ, a. s. Bohdan Zronek vnímá cyklokros jako sport, ve kterém fanoušci nacházejí rychlost, obratnost, houževnatost a spoustu adrenalinu. „Je to jeden ze sportů, který společnost ČEZ podporuje v Táboře dlouhodobě a systémově.“ Město Tábor se ve světě cyklokrosu stalo pojmem. „Dělá České republice skvělé jméno. Právě proto se sem letos sjíždí cyklokrosařská špička a my se těšíme na skvělé výkony,“doplňuje Zronek.
Závod SP se pojede na trati v areálu Komora. „Jsou cyklokrosy, které se jezdí třeba čtyřicet let na stejném místě,“ říká Petr Balogh. Jeho tým ví, na co si má dát pozor. Závod Světového poháru bude sportovním svátkem. Petr Balogh v těchto dnech ladí detaily. Velice ochotně odpovídal na dotazy Deníku.

Letošní sezona začala v USA. To je podle vás už zavedený a logický krok?
Rozvoj cyklokrosu je po celém světě. To je směr, kterým do budoucna tento sport půjde. V Americe má veliký progres.

Platí to také o českém prostředí? O českých tratích? O Českém poháru, který se jezdí pod značkou Toi Toi Cup?
Jsem spokojený se zájmem, který o Toi Toi Cup je, s jeho sportovní úrovní. Oproti loňské sezoně zase vnímáme nárůst. Hned od prvního závodu. Čtyři závody kategorie C1 máme v přímých přenosech České televize, zároveň je také přímým přenosem přenášeno mistrovství České republiky. To mě těší.

Pokud dobře počítám, přenosů je tedy celkem pět?
Přímých. K tomu jsou tři plnohodnotné záznamy. Nasmlouváno je pět špičkových závodníků, kteří přijíždějí na každý Toi Toi Cup. Kvalita jde určitě nahoru.

Na závod SP 17. 11. dorazí největší cyklokrosařská esa. Jste nachystaní?
Snažili jsme se.

Do detailu?
Nechceme zapomenout na žádnou maličkost. Světový pohár se do Tábora vrací po pěti letech. Ten, kdo má cyklokros a vrcholový sport rád, se má na co těšit.

Na co nejvíc?
Určitě na souboj nejlepších cyklokrosařů na světě. Bude to adrenalin.

Na který souboj na trati se těšíte vy osobně nejvíc?
Vidět v Táboře van der Poela možná v posledním souboji s van Aertem, to je prostě tahák pro každého, kdo má rád sport. Přijet chce Kateřina Nash, za to jsme také velmi rádi. Nikdo neví, jestli to náhodou také nebude jeden z posledních závodů na trati v Táboře. Jsem hodně zvědavý na Tomáše Kopeckého.

Dostal se do kategorie do třiadvaceti let. Osobně jsem zvědavý na Adama Ťoupalíka.

Ťoupalík pojede v mužích?
Ano. Uvidíme, jak si povede. Taháků je v programu Světového poháru sedmnáctého listopadu opravdu celá řada.
Často vyráželi fanoušci k trati, aby podpořili Zdeňka Štybara. Měl i svůj fanklub…
… a já jsem přesvědčený, že jsme našli nového Štybara. To je právě Kopecký. On je opravdu obrovský talent, má v hlavě všechno trošku jinak posazené. Já prostě věřím, že on bude v budoucnosti tahounem českého cyklokrosu.

Program Světového poháru
Sobota 17.11.
9:00 – 9:50: oficiální trénink, 10:00 – 10:40: Telenet UCI Cyclo-cross World Cup Junioři, 10:50 – 11:00: vyhlášení, 11:20 – 12:10: Telenet UCI Cyclo-cross World Cup, Muži do 23 let, 12:20 – 12:30: vyhlášení, 12:30 – 13:20: oficiální trénink kategorie Elite, 13:30 – 14:15: Telenet UCI Cyclo-cross World Cup, Ženy Elite 14:25 – 14:40: vyhlášení 15:00 – 16:05: Telenet UCI Cyclo-cross World Cup, Muži Elite 16:15 – 16:25: vyhlášení, 16:30 – 16:50: tisková konference

Ilustrační foto z táborské zoo
Oslavte den studentů v ZOO Tábor
Jakou máte hladinu cukru v krvi? Odpověď získala nejen Monika Musilová (na snímku vpravo), ale i stovky dalších zájemců, kteří se zastavili u stánku zdravotníků.
Bude každý desátý z nás diabetik?