Jak jste se jako motokrosař dostal k rallye?
K rallye jsem vzhlížel už od dětství. Chtěl jsem si to vyzkoušet a minulý rok se mi poprvé tento sen podařilo uskutečnit. Baví mě to, tak uvidíme, jak to bude pokračovat dál.

Co vás baví víc? Motokros nebo rallye?
Mám to tak nastejno. Baví mě motokros i rallye. Motokros mám ale přece jen na prvním místě, rallye zatím jenom zkouším.

Dají se zvládat obě disciplíny časově a hlavně finančně?
Je to náročné, ale soutěží zase až tolik nejedu. Zhruba tři až pět za rok. To se zvládnout dá. Finančně je rallye úplně jiný level než motokros. Musíte mít hodně dobré sponzory. Bez nich by to nešlo dělat.

Předpokládám, že je máte?
Zaplaťpánbůh mám. Jinak bych to nedělal. Ani jednu disciplínu.

Po dvou závodech mezinárodního mistrovství republiky třídy MX2 vám patří až dvacátá příčka. Býval jste zvyklý na lepší umístění. Kde je příčina takového propadu?
Nepovedl se mi první závod v Lokti nad Ohří a druhý v Dalečíně jsem musel kvůli nemoci vynechat. V loňském roce jsem skončil osmý, což nebylo špatné.

Co čekáte od zbytku letošní sezony?
Rád bych zopakoval loňské umístění. Pokud budu v první desítce, tak budu spokojený. Jsem schopen přiblížit se pátému místu, ale na víc už není. Ve špičce jedou cizinci, který již nestačím.

Je vám dvacet osm let. Nezvažoval jste pomalu také přestup do vyšší třídy MX1?
Zatím ne.

V Netolicích jste absolvoval závod krajského přeboru. První jízdu jste vyhrál, ve druhé jste dojel druhý za Rudolfem Plchem. Byla to pro vás především příprava na nedělní mistrovský závod v Pacově?
V Netolicích je hezká trať a chtěl jsem si zazávodit. Trošku se rozjezdit na mistrovství republiky v Pacově. Když bych šel trénovat, tak by to vyšlo skoro nastejno. Ale přece jen je možné si vyzkoušet start a závodní tempo.

Pacov patří mezi vaše oblíbené tratě?
Je tam hezká trať, kterou mám rád. Ale zároveň je těžká a málokdy se mi tam daří.