Olymp se hned na začátku nechal zatlačit na vlastní polovinu, což hosté potrestali vedoucí trefou už ve 2. minutě. Dalších pět minut mokrý asfalt před domácím gólmanem Průšou doslova hořel a Východočeši pálili ze všech pozic. Naštěstí pro domácí se však již nepotkali se správně nastavenou muškou. Naopak víceméně první návštěva Olympu na útočné polovině znamenala vyrovnání. Hosté propadli na své obranné modré čáře a situaci dva na jednoho dokončil Maryška – 1:1. Hned přesně o minutu později v přesilovce Adam málem z poloviny hřiště našel mezeru mezi chrániči Bryknera – 2:1. Strážce hostující svatyně si ještě nesáhl na balón a už ho podruhé musel vyndávat ze své sítě.


Dvěma góly se obrázek hry úplně otočil. J. Hradec začal hrát aktivně, forčekoval, obíral hosty o míček už při rozehrávce a gólmanu Bryknerovi nedal možnost k vydechnutí. Ten ve 13. minutě již mohl jen bezmocně přihlížet, kterak Klimeš přihrává přes délku celého pásma nabíhajícímu P. Hemberovi, jenž neměl problém zvýšit – 3:1. Ke smůle jihočeského mužstva vyrobili jeho hráči v době svého největšího tlaku dva fauly v krátkém sledu za sebou a Hradci Králové se naskytla 112 vteřin dlouhá dvojnásobná početní výhoda. Krejčík věděl, jak s ní naložit – 3:2.


Do druhého dějství domácí celek vstoupil s velkou ofenzívou, Brykner byl v plné permanenci. Mladík Schmidt na něho vyzrál při dorážce v přesilové hře – 4:2. Jenže za 11 vteřin ještě oslavující domácí umožnili Krejčíkovi, aby do úplně odkryté Průšovy klece zase snížil na jednogólový rozdíl – 4:3.


Třetí patnáctiminutovka opět začala šancemi Olympu, blízko úspěchu byl Maryška, jehož objetí branky skončilo na pravé tyčce Bryknerovy klece. Pak se ke slovu dostali i Královéhradečtí, jmenovitě Bacovský. Nejlepší hokejbalista ČR roku 2010 ve 36. minutě vyrovnal – 4:4. V hektickém závěru oba týmy evidentně toužily po třech bodech, šance se střídaly na obou stranách, ale neurodilo se z nich.


Zápas tak dospěl k nájezdům. V nich levorucí Landkammer a Plášil udělali stejné blafáky do bekhendu, Brykner na ně neměl nárok a prémiový bod zůstal doma.


Olymp nyní pojede dvakrát ven. V sobotu se představí v Karviné a o týden později na hřišti nováčka z Jihlavy.


Ohlasy z Olympu
Jan Donauschachtl, trenér: „Je pravda, že jsme v zápasech proti Letohradu i Hradci Králové byli lepší, že jsme v obou měli vyhrát, ale já přesto výsledky z těchto utkání beru. My jsme v minulé sezóně s těmito soupeři vůbec nebodovali, takže z tohoto hlediska jsme oproti loňsku tři body v plusu. Já hodnotím vstup do sezóny jako úspěšný, protože i naše hra vypadá dobře. Nyní musíme uspět v Karviné a Jihlavě, věřím, že pokud k těmto zápasům pojedeme v takovém počtu, v jakém jsme hráli doma, tak body přivezeme."


Martin Hunal, obránce: „Ze začátku na nás soupeř vletěl a dostal se do vedení. Naštěstí jsme se z toho rychle oklepali a stav úplně otočili. Jinak byl zápas docela vyrovnaný, místy jsme měli převahu. Škoda jen, že jsme nedali více gólů, šance na to byly. Nájezdy jsme zvládli výborně. Po celý zápas nás skvěle držel výtečně chytající Ondřej Průša."


Martin Landkammer, obránce: „Soupeř byl ze začátku jednoznačně lepší, náš výkon se zvedl po vyrovnávací brance. Poté se hrál vyrovnaný hokejbal a nám se konečně povedly nájezdy."


Martin Čapek, útočník: „Hráli jsme dobře, vytvářeli si šance, konečně jsme dávali i góly. Máme na čem stavět, a když nebudeme dostávat laciné branky, pak budeme pravidelně bodovat."

J. HRADEC – HRADEC KRÁLOVÉ 5:4 SN (3:2, 1:1, 0:1 – 2:0)
Branky: 6. Maryška (Čapek), 7. Adam (Čapek, Matějka), 13. Hembera (Škarda), 20. Schmidt (Majerik, Hunal), rozhodující nájezd Landkammer – 2. Černý, 14. Krejčík (Bacovský, Hrubý), 20. Krajčík (Ježek), 36. Bacovský (Václav).
Vyloučení: 3:8, z toho Hudeček (HK) 5 min. + do konce.
Využití: 2:1. Střely na branku: 37:30.
Olymp: Průša – Adam, Landkammer, Kiss, Hunal, Hembera, Mátl – Maryška, Matějka, Čapek, Majerik, Plášil, Schmidt, Klimeš, Škarda, Halabud, Bárta.

Roman Pišný