„Do této sezony se přihlásilo jen šest mužstev, takže jsme zvolili systém turnajů. Celkově jich bude sedm, z toho ten závěrečný je finálový. Všechny týmy si zahrají minimálně dvacet zápasů a hlavně stále bude oč hrát," uvedl jednatel Okresní komise futsalu FIFA J. Hradec Milan Daniel.

V jednotlivých turnajích jsou celky rozděleny do dvou tříčlenných skupin a pak se podle umístění v nich střetávají navzájem. Body se udělují za konečné pořadí v turnaji (5 – 4 – 3 – 2 – 1 – 0). Ostatní ukazovatele jsou pouze pomocné.

Po dvou turnajích jsou na čele hráči Kasalovy pily stíhaní Lennyho Křídly.

I. turnaj

Skupina A: Pocemkamdeš – FC Nikdo 7:1 (3:1) – První zápas sezony začal kuriózně, když gól na 1:0 dal včelnický brankář Ondřej Přibyl, jenž napálil míč, který skončil až za zády kolegy v brance na druhé straně hřiště. Číměř vzápětí vyrovnala po úprku Filipa Hudečka. Pak se čekalo na to, kdo se ujme vedení a dostane se tak do psychické pohody. Povedlo se to favoritům z Pocemkamdeš, kteří se po vstřeleném gólu uklidnili a po přestávce už soupeři nic nedovolili.
Branky: 9., 13., 14. Mareš, 3. Přibyl, 7. Pivko, 17. Petráš, 17. Hornát – 4. Hudeček. Žlutá karta: 0:1 (14. Strejček).

Kasalova pila – Pocemkamdeš 2:0 (0:0) – Kvalitní zápas přinesl bojovnost z obou stran, často plály emoce. K vedoucí trefě měla obě mužstva stejně blízko, ale na úvodní gól se čekalo až do poloviny druhého poločasu, kdy skóre otevřel po kombinační akci Martin Melzoch a dostal Kasalovu pilu do náskoku. Ten o chvíli pojistil druhým zásahem Patrik Baláž.
Branky: 15. M. Melzoch, 17. P. Baláž.

FC Nikdo – Kasalova pila 0:7 (0:2) – Pilaři byli jasným favoritem zápasu a svoji roli bez problémů splnili. Nikam se nehnali, drželi míč, trpělivě kombinovali a každé zaváhání protivníka nemilosrdně trestali. Po první půli vedli 2:0 a také druhé dějství měli snadno pod kontrolou. Vzadu udrželi znovu nulu, do finále tak šel jejich gólman Tomáš Plachý s čistým štítem.
Branky: 4., 12., 18. M. Melzoch, 9., 19. P. Baláž, 13. Pech, 14. Mládek.

Skupina B: Roztrhtrenky – Sedelská hospoda 0:3 (0:1) – Tým ze Sedla nastoupil s minimálním počtem hráčů, proto podřídil taktiku tomu, aby se příliš neunavil. Soustředil se na defenzívu s tím, že čekal na chybu, aby mohl vyrazit k rychlému protiúderu. Úspěšný výpad podnikl už ve 3. minutě Petr Bobál, který svůj zkušený kvintet dostal do vedení přesnou hlavičkou. Domácí celek se snažil o vyrovnání, ale do obranného betonu bušil marně. V závěru hrál vabank, což hosté využili k navýšení náskoku.
Branky: 3. Bobál, 18. Novák, 19. Havel.

Lennyho Křídla – Roztrhtrenky 4:2 (1:1) – V derby týmů z N. Bystřice se v úvodu podařilo Roztrhtrenkám favorita zaskočit hrou plnou pohybu, dokonce se dostaly do vedení brankou Lukáše Stejskala. Křídla ovšem během chvíle stav srovnala. Na začátku druhé půle je pak do vedení dostal Jan Beneš. V 15. minutě bylo opět vyrovnáno po trefě Petra Jaroše, jenže ze smíru mohlo mít jeho mužstvo radost pouze jepičí dobu. David Frühauf rychle odpověděl, vrátil vedení Křídlům, která si závěr pohlídala.
Branky: 4., 20. Beránek, 11. Beneš, 16. Frühauf – 3. Stejskal, 15. Jaroš.

Sedelská hospoda – Lennyho Křídla 4:3 (1:2) – K postupu do finále stačilo hospodě uhrát remízu, zvolila proto stejnou taktiku jako v předchozím zápase s Roztrhtrenkami. Tentokrát ovšem narazila na soupeře, který dokázal dvakrát strhnout vedení na svoji stranu. Nejprve před půlí otočil Tomáš Beránek na 1:2, později Frühauf na 2:3. Družina ze Sedla, jež znovu hrála bez střídání, musela ukázat, že umí i útočit a zásluhou Bobála, jehož zastihl první turnaj ve střelecké formě, si postup ujít nenechala.
Branky: 3., 16., 19. Bobál, 13. Havel – 6. Cypra, 9. Beránek, 14. Frühauf.

O 5. místo: FC Nikdo – Roztrhtrenky 0:1 (0:0) – Ozdobou zápasu o jeden bod byly výkony brankářů. Milan Daniel za záda nepustil ani jednu střelu, jeho protějšek František Sobek byl překonán jedinkrát, což stačilo Roztrhtrenkám k nejtěsnější výhře.
Branka: 15. Stejskal.

O 3. místo: Pocemkamdeš – Lennyho Křídla 3:3 (2:1), PK 6:5 – Obě mužstva se od prvních vteřin snažila o aktivitu, za necelé tři minuty padly tři góly. N. Včelnice vedla 2:1. V dalším průběhu si hráči nic nedarovali, bojovalo se ostře. Křídla vyrovnala Beránkovou trefou a stejný hráč v posledních vteřinách hrací doby zareagoval srovnáním na 3:3. O vítězi tak musela rozhodnout střelba penalt. Šťastnější bylo Pocemkamdeš.
Branky: 2. Petráš, 3. Nebeský, 20. Přibyl – 3., 12., 20. Beránek. Žluté karty: 1:1 (5. Pivko – 4. Cypra).

Finále: Kasalova pila – Sedelská hospoda 5:1 (1:1) – Přestože tým ze Sedla nastoupil znovu pouze v pěti, tak se vůbec nešetřil a od začátku překvapoval aktivitou. Gól ovšem vstřelil až těsně před koncem poločasu, kdy Jiří Havel vyrovnal na 1:1 z penalty, která byla nařízena po faulu brankáře Plachého, jenž po 50 minutách přišel o čisté konto. Při vstupu do druhé půle P. Baláž zakončil vydařenou akci a hned poté se z voleje trefil Zdeněk Mládek, takže jindřichohradecký celek získal vedení 3:1, které proti unavenému soupeři ještě navýšil.
Branky: 8., 12., 20. P. Baláž, 13. Mládek, 19. Šenkýř – 10. Havel. Žlutá karta: 1:0 (10. Plachý).

II. turnaj

Skupina A: FC Nikdo – Lennyho Křídla 1:3 (0:2) – Přesně s klaksonem, kterým končil první poločas, se trefil útočník Křídel Ivan Suč a jeho gól se nakonec ukázal být vítězným. Druhá inkasovaná branka byla pro Číměř trestem za střeleckou nemohoucnost, její hráči nebyli horší, ale nedokázali si poradit s gólmanem soupeře Lukášem Rešlem. Překonal jej teprve v sedmé minutě druhé půle Michal Veith, kdy už jeho mužstvo prohrávalo 0:3.
Branky: 19. Veith – 3. Beneš, 12. Suč, 16. Kučera.

Roztrhtrenky – FC Nikdo 1:3 (0:2) – Futsalisté FC Nikdo pokračovali ve výkonu, jímž potrápili Křídla. Znovu se snažili o kombinační hru, v rozehrávce jim nechyběla lehkost. První poločas vyhráli 2:0, avšak klidně mohl být jejich náskok větší. Po změně stran upustily Roztrhtrenky od taktiky zakládání útoků přes výhozy brankáře Milana Daniela, začaly hrát po zemi a zvýšily důraz, což na Číměř platilo. Ta kupila chyby, z nichž jednu domácí tým potrestal gólem Jana Zacha, jenž proměnil penaltu po ruce Tomáše Kratochvíla. Po snížení se čekal velký nápor Roztrhtrenek, ale namísto toho rychle zareagoval Filip Hudeček, jenž v samostatné akci třetím zásahem výhru hostů zpečetil.
Branky: 21. Zach – 7. J. Drábik, 12. Láf, 22. Hudeček.

Lennyho Křídla – Roztrhtrenky 6:4 (2:1) – Roztrhtrenky potřebovaly vyhrát rozdílem dvou gólů a nebyly k úspěchu zase tak daleko. Šly do zápasu vyhecované, přičemž vsadily na bojovnost, která je vždy zdobila, ale v tomto ligovém ročníku ji doposavad postrádaly. Do utkání vstoupily nadějně, když je Jiří Feytl dostal do vedení. Favorit sice stav otočil, ale drtivému nástupu Roztrhtrenek do druhé půle nezabránil. Těm se během minuty podařilo vstřelit tři branky a dostaly se do kýženého dvougólového náskoku. K překvapení ovšem nedošlo, derby dopadlo podle očekávání, protože Roztrhtrenky v euforii zapomněly bránit a lacino inkasovaly.
Branky: 7., 15., 19. Frühauf, 5., 18. Beránek, 24. Vilímek – 13., 14. Jaroš, 2. J. Feytl, 14. Zach.

Skupina B: Sedelská hospoda – Pocemkamdeš 2:2 (1:1) – Sedlo první turnaj odehrálo bez možnosti střídat, napodruhé už se posílilo alespoň dalšími dvěma hráči, a sice velice kvalitními. Do sestavy totiž přibylo duo Petr Kodada – Michal Kamas. Hospodský celek soupeře přehrával, měl veliké šance. Ke své škodě ovšem proměnil pouze jedinou, když skóre otevřel Jiří Havel. Tým z N. Včelnice držel výtečnými zákroky gólman Ondřej Přibyl a jeho spoluhráči se mu za skvělý výkon odvděčili tím, že průběh otočili ve svůj prospěch. Málem se dočkali výhry, o kterou přišli v posledních vteřinách, kdy Petr Bobál filigránskou, ale přesnou tečí umístil za Přibylova záda Kamasovu střelu.
Branky: 7. Havel, 24. Bobál – 11. Blažek, 15. Matějka.

Kasalova pila – Sedelská hospoda 6:2 (1:1) – Ve vyrovnaném prvním poločase Sedlo brzy vedlo Havlovým gólem, ale jindřichohradecký favorit dokázal srovnat. V závěru úvodní půle dřevařům situaci zkomplikoval Tomáš Šenkýř, jenž za minutu stihl inkasovat dvě žluté karty, tudíž následovalo vyloučení. Po obrátce Hospoda tedy hrála přesilovku, kterou zužitkoval Kamas a podruhé donutil Kasalovu pilu dotahovat. Ta nejenže opět vyrovnala, nýbrž během 4 minut úplně zvrátila vývoj na svoji stranu. Dostala se do vedení 5:2 a na toto otočení Sedelští odpověď nenašli.
Branky: 13., 17. Šimánek, 14., 16. M. Melzoch, 9. Mládek, 20. Plachý – 2. Havel, 13. Kamas. Žluté karty: 2:0 (12., 12. Šenkýř). Červená karta: 1:0 (12. Šenkýř).

Pocemkamdeš – Kasalova pila 0:2 (0:1) – Včelničtí futsalisté potřebovali vyhrát, pilařům k postupu do finále stačila remíza. Tým Pocemkamdeš se proto do útoku tlačil o trochu víc. Do vedení ovšem šla Kasalova pila zásluhou Davida Melzocha. Obrázek hry se nezměnil ani v druhé půli, v níž bylo stále šancí jako šafránu. V 18. minutě si tým z Jindřichova Hradce vzal oddechový čas, chtěl s výsledkem pohnout více na svou stranu. Resumé porady se ukázalo vzápětí, neboť ihned po rozehrání zaznamenal D. Melzoch druhý gól. Poté ještě jeho spoluhráč Martin Pech neproměnil penaltu, což jej však už nemuselo mrzet.
Branky: 7., 18. D. Melzoch.

O 5. místo: Roztrhtrenky – Sedelská hospoda 1:4 (0:1) – Pořádající celek NB ligy byl neustále pod tlakem, ale gólman Daniel ho jakžtakž dlouhou dobu držel nad vodou. Roztrhtrenky pak mohly dokonce vyrovnat, avšak tutovku Petra Jaroše fantastickým (nesmírně šťastným) zákrokem zneškodnil brankář Lukáš Kodym. O bod za 5. místo pro Sedlo se pak postaral kanonýr Kodada.
Branky: 24. Jaroš – 8., 14., 18., 21. Kodada.

O 3. místo: FC Nikdo – Pocemkamdeš 3:6 (1:3) – V zápase o třetí pozici se příliš nebránilo, šance střídala šanci. Pěkný gól dal číměřský Luboš Králíček, jenž snížil na 1:2 lobem. Na 3:1 pro Pocemkamdeš zvýšil z penalty brankář Přibyl, jenž se v sezóně trefil už potřetí! Mužstvo z N. Včelnice vyhrálo zaslouženě.
Branky: 11., 18. Králíček, 15. Láf – 16., 19. Mareš, 4. Nebeský, 7. Petráš, 11. Přibyl, 17. Pivko. Žlutá karta: 0:1 (16. Mareš).

Finále: Lennyho Křídla – Kasalova pila 4:3 (2:2) – Hezký zápas měl hlavní postavu v novici mezi Křídly, Filipu Vilímkovi. Ten nejenže rozhodl o vítězství domácího celku, když dal chvíli před koncem gól z úhlu na 4:3, ale blokoval střely soupeře v důležitých momentech, kdy byla Kasalova pila na koni a vedla 2:1.
Branky: 12., 17. Beránek, 3. Frühauf, 22. Vilímek – 2., 4. D. Melzoch, 19. M. Melzoch.

Tabulka po II. turnaji
1. Kasalova pila     5 0 0 0 1 25:7 (15) 9
2. Lennyho Křídla     4 0 0 1 1 23:18 (13) 7
3. Pocemkamdeš    2 1 1 0 2 19:13 (9) 6
4. Sedelská hospoda 3 0 1 0 2 16:17 (10) 5
5. FC Nikdo 1 0 0 0 5 8:25 (3) 2
6. Roztrhtrenky 1 0 0 0 5 9:20 (3) 1

Příští program - neděle 11. ledna
9:00 Kasalova pila – FC Nikdo, 9:30 Pocemkamdeš – Lennyho Křídla, 10:00 Sedelská hospoda – Kasalova pila, 10:30 Roztrhtrenky – Pocemkamdeš, 11:00 FC Nikdo – Sedelská hospoda, 11:30 Lennyho Křídla – Roztrhtrenky, 12:00 zápas o 5. místo, 12:30 zápas o 3. místo, 13:00 finále. Služba: Kasalova pila.
Tresty: Tomáš Šenkýř (K. pila) – 4 zápasy nepodmíněně (č. 15, 18, 19, 21) + pokuta 100 Kč.

Autor: Roman Pišný