Odvetná polovina sezóny, kterou jindřichohradecké házenkářky zahájí v neděli 12. února na půdě Sokola Vršovice B, by měla přinést nejen vylepšení postavení v tabulce, ale rovněž stabilitu výkonů. S přípravou na jaro ovšem trenérka družstva Iva Jonová zcela spokojena není, jak v rozhovoru uvedla.

Začínáte v Praze, s jakým cílem tam pojedete?
„Pokud se nepřihodí něco neočekávaného, měly by být k dispozici všechny hráčky, tedy i Sabina Jasanská a Andrea Jonová. V plné sestavě chceme samozřejmě vyhrát."

Jak vypadala příprava na jaro?
„Zahájena byla hned následující den po Novém roku. Prvních čtrnáct dní se třikrát týdně konaly kondiční tréninky. Po polovině ledna začala příprava herní, v jejímž rámci jsme odehrály mezinárodní turnaj ve Velkém Meziříčí, kde z toho bylo pěkné druhé místo."

Jste s průběhem zimní přípravy spokojená?
„Vzhledem k tomu, že na trénincích nikdy nebyl kompletní kádr, tak spokojenost panovat nemůže. Pokaždé někdo chyběl kvůli nemocím nebo školním povinnostem, ale to se nedá nic dělat, prostě to tak je. Například třídenního soustředění v Nové Bystřici, kde jsme dopoledne trénovaly třikrát a odpoledne jely dvakrát túry na běžkách, se zúčastnilo jenom osm hráček."

Máte za sebou generálku s Rakušankami, jaká byla?
„Alespoň k ní jsme se sešly, bylo patnáct holek do hry. Soupeřky z rakouského HC Linz AG jsme docela vysoko porazily (34:17), ale to není důležité tolik jako skutečnost, že jsme si mohly vyzkoušet herní systémy, obranu, postavit více variant sestavy. Zápas splnil svůj účel."

Došlo v průběhu zimy k nějakým změnám v kádru?
„Trénovat přestaly Petra Tipplová a Lenka Mráčková, naopak nově se zapojila Klára Sigalová, někdejší interligová spojka. Do zápasů zatím nepůjde, nastoupí až bude mít více natrénováno."

Roman Pišný