Jihočešky se musely obejít bez svých zraněných velkých opor Terezy Pokorné a Michaely Boorové, což jim po více než třicetihodinovém přesunu na Island na pohodě rozhodně nepřidalo. Zpočátku se rozkoukávaly a hlavně zahazovaly šance, což však platilo i o domácím týmu. Hráčky Vestmannaeyjaru se však postupně začaly prosazovat a do přestávky si vytvořily šestibrankový náskok, což bylo vzhledem k dalšímu vývoji rozhodující. Po změně stran totiž Jihočešky přidaly do kroku a hrály se soupeřem vyrovnanou partii. Manko z úvodního dějství se jim však smazat nepovedlo, a tak to budou mít v odvetě hodně složité.

Kateřina Hromádková, trenérka Písku: „Obrana celkem fungovala, ale v útoku nám v prvním poločase chyběl drajv a více osobní odvahy. Po změně stran se nám povedlo skóre stáhnout na rozdíl čtyř gólů a holky zjistily, že se dá se soupeřem hrát. Škoda, že to aspoň tak nedopadlo, pro odvetu by to bylo samozřejmě lepší. Ale doufám, že na ty povedenější věci navážeme. Nic nebalíme a o postup se chceme ještě poprat. Hráčky však musí věřit ve vlastní schopnosti a v hlavách si nastavit, že mohou uspět i bez střelkyně Pokorné. Výborně zahrála Chlupová, po přestávce nás držela i brankářka Preslová a z mladých hráček se neztratila Nosková.“

Sokol Písek – IBV Vestmannaeyjar 20:27 (7:13)

Branky: Chlupová 8, Kubišová 2, Nosková 2, Stellnerová 2, Pešková 2, A. Velková 1, Bicanová 1, Součková 1, B. Velková 1 – Gylfadotirová 6, Cardellová 6, Jondsottirová 4, Olszová 4, Jovanovičová 4, Eliasdottirová 2, Stefansdottirová 1. Sedmimetrové hody: 2/3:2/2. Vyloučení: 2:0. ŽK: 2:0. Rozhodčí: Stokes, Barlett.