Ve čtvrtek v dalším zápase nejvyšší soutěže přivítají opět na domácí palubovce slovenského giganta Tatran Prešov (18.30 hodin).

Současné postavení lázeňského týmu do značné míry ovlivnila série dlouhodobých zranění, která v průběhu sezony postihla klíčové hráče, nyní už je v tomto ohledu situace přece jen příznivější.

„Náš herní projev už zase začíná získávat potřebnou fazonu. Do hry se vrátili Čapek, Bicek a Kotlaba, což se samozřejmě do výkonu mužstva pozitivně odrazilo. Hodně nám pomohl i příchod gólmana Pristaše a návrat obranáře Kejvala,“ vysvětluje předseda třeboňského oddílu Josef Vrchota. Na marodce tak nyní zůstávají „pouze“ Wolf, Měchura, Povolný a největší opora týmu Šulc.

Zase přestřelka?

Do Třeboně zítra přijede soupeř z nejtěžších – Prešov. Vedoucí tým tabulky, který v tuzemské extralize hostuje, disponuje skutečně nabitým kádrem plným zvučných jmen po vedením impulsivního kouče Rastislava Trtíka.

„Plně profesionální soubor má prakticky neomezený rozpočet a předvádí atraktivní technickou házenou. Diváky určitě čeká velmi kvalitní podívaná, k čemuž bychom rádi přispěli i my,“ přeje si šéf klubu.
Ten zároveň připomněl neuvěřitelnou přestřelku na východě Slovenska, v níž třeboňští házenkáři prohráli 31:54!

„Byla to házená bez zábran a něco podobného očekáváme i nyní. Pokusíme se uhrát co nejlepší výsledek, proti kvalitním soupeřům se nám totiž herně docela daří. Kdybychom velkého favorita obrali o bod, byla by to senzace,“ poznamenal Vrchota.

Chtějí výš

I v příštích dnech Třeboň čeká zhuštěný zápasový program, ale ve zbytku základní části také těžký los. Už v sobotu zajíždí Jiskra v 19. extraligovém kole na půdu pražské Dukly, příští středu pak doma hostí v Českém poháru dalšího atraktivního protivníka Baník Karviná.

„Z našeho pohledu však budou klíčová především následující dvě únorová domácí utkání s Jičínem a Plzní. Chtěli bychom v tabulce ještě aspoň o jedno místo poskočit, abychom šli do závěrečného play out, které po základní části čeká poslední čtyři celky tabulky, z co nejvýhodnější pozice,“ vysvětluje.

Kvartet na 9. – 12. místě se střetne dvoukolově systémem každý s každým doma a venku, přičemž po odehrání této části bude muset poslední celek podstoupit nepříjemnou baráž o udržení extraligy s vítězem I. ligy.

CO ZBÝVÁ ODEHRÁT:

Třeboň – Prešov 29. ledna
Dukla Praha – Třeboň 31. ledna
Třeboň – Jičín 7. února
Lovosice – Třeboň 14. února
Třeboň – Plzeň 21. února
Zubří – Třeboň 7. března