Tam však narazili na těžkého soupeře z Písku, který se pro vyřazovací boje posílil o řadu zkušených hokejistů. Suchdolské mužstvo favoritovi série vzdorovalo pouze v prvním utkání na domácím hřišti, které prohrálo až na samostatné nájezdy, odveta se ovšem pro Švantlův Dvůr už stala jednoznačnou záležitostí. V konečném pořadí sezony tak patří mužstvu z Jindřichohradecka třetí příčka.

Na první semifinálový duel na Gráfovec dorazily asi dvě stovky příznivců. Před početnou návštěvou se v báječné atmosféře snažil domácí tým silné hosty překvapit. Do hry suchdolští hráči dali celé srdce, makali, dřeli, bojovali, ale nebylo jim dopřáno, aby se mohli radovat z vítězství. V utkání se jim podařilo otočit písecký jednobrankový náskok, když na 2:1 upravil Císař. Jednapadesát vteřin před koncem první třetiny vyrovnal písecký Vážný na 2:2 a tento smírný stav vydržel až do konce normální hrací doby, přestože blíže výhře byl určitě Suchdol, který ve třetím dějství měl k dispozici 109 vteřin přesilové výhody dvou mužů v poli.

„O naší porážce rozhodly právě přesilovky, my jsme s nimi nedokázali správně naložit. Dokonce i vítězný gól Písku vstřelil v prodloužení Habart zrovna v době, kdy soupeř hrál v oslabení,“ vyjádřil zklamání suchdolský trenér Stanislav Landa, jenž ovšem neměl žádné výhrady k nasazení svých svěřenců.

Neměli šanci

Odvetné semifinále zahájil domácí Písek, jehož sestava je doslova našlapaná jmény hokejistů ze všech českých lig, drtivým náporem a brzy bylo jasné, že tímto zápasem ukončí Suchdolu mistrovský ročník. První gól inkasoval tým od Lužnice v 8. minutě z hole mladoboleslavského Gajovského, další branky pak na sebe nedaly dlouho čekat. Půltucet za zády hostujících gólmanů Hronka a Stříbrného (výměna ve 28. min.) je ještě slabým vyjádřením písecké převahy.

„Druhý zápas se ani nedá hodnotit. Nevěřili jsme si, dělali jsme hrozné chyby, prostě neměli jsme nárok. Myslím si, že Písek v této sezoně už nikdo neporazí,“ tvrdí Landa.

SUCHDOL – PÍSEK 2:3 PP (2:2, 0:0, 0:0 – 0:1)
Branky:
D. Lakatoš, Císař. Asistence: Pultr, Hadač, Kalát.
Vyloučení: 2:5.
Využití: 1:0.
Oslabení: 0:1.
Střely na branku: 23:38.
PÍSEK – SUCHDOL 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Vyloučení:
8:4,
oslabení: 1:0.
Střely na branku: 28:16.
Suchdol: Hronek, Stříbrný – Apfelthaler, Hadač, M. Lakatoš, M. Landa, Látal, Schandl, Vrbka – Blafka, Císař, Kalát, Klíma, Kovář, J. Krejčí, P. Krejčí, Kubal, D. Lakatoš, Laurinc, Pultr.

Konečný stav série: 0:2.

Roman Pišný