Po utkání, které prohráli 1:4, ale už vědí, že základní část I. ligy zakončí na 4. pozici. Než začne play-off, tak budou hrát v neděli ve 22. kole na hřišti pátého Kladna, se kterým se s největší pravděpodobností také střetnou ve čtvrtfinále.

Kdo viděl týden předtím zápas proti Pardubicím, který Olymp doma prohrál, musel myslet, že se mu vyjevilo déjà vu. Od začátku se opět hrálo jen na jednu branku, ale jindřichohradecké góly nepřicházely. V prvním dějství ještě takovou převahu Jihočeši neměli, avšak tlačili. Zdálo se, že utkání je pod jejich kontrolou. Branka visela na vlásku.

Prostřední patnáctiminutovku zahájili domácí hokejbalisté ještě drtivějším náporem, na klec Komety, jíž hájil Michal Novák, šla rána za ranou. Na konci třetiny jich bylo devatenáct a celkově devětadvacet! Ukazatel skóre a času ovšem hlásil stav 0:1, neboť jediným šťastným střelcem byl Filip Štefka, jenž překonal Jana Janáka při jednom ze tří pokusů, které Polička ve druhé třetině vyprodukovala.

Ve druhém dějství Olymp hrál neúspěšně plné dvě minuty přesilovku pět na tři. Dvojnásobnou početní výhodu dostal k dispozici také ve třetí části. Měla trvat 60 sekund, ale po 22 vteřinách ji ukončil faul Martina Landkammera. Následnou situaci 4 na 3 domácí tým také nevyužil, ale těsně poté, co se hosté ocitli v plném počtu, dal Karel Geba jejich druhý gól – 0:2. Jihočeský celek inkasovaná branka srazila na kolena a už se na nic zásadního nezmohl. Čestný úspěch zaznamenal Jan Prokop z trestného střílení až za stavu 0:4.

Jan Donauschachtl, trenér Olympu: „Byli jsme zase jasně lepší než soupeř, bohužel to na plný zisk bodů znovu nestačilo. Marně jsme dobývali branku Poličky, jasně jsme ji přestříleli, ze dvou přesilovek pět na tři nebylo nic. Dostali jsme lekci z produktivity, hosté v podstatě každou svou šanci proměnili. Snad si góly schováváme až na play-off, které začneme ze čtvrtého místa. Pokud to tak je, pak se na to těším. V neděli zajíždíme k poslednímu utkání základní části do Kladna, s nímž se nejspíš utkáme i ve čtvrtfinále. Máme tak možnost zatrénovat si na jeho hřišti a připravit se už na další sobotu, kdy vypuknou boje o medaile.“

Olymp J. Hradec – Kometa Polička 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Branky a přihrávky: 44. Prokop – 23. F. Štefka, 38. Geba (M. Štefka), 41. M. Štefka (Holec, Geba), 43. Geba (M. Štefka). Střely na branku: 39:16. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. Rozhodčí: Daněk – Jeletz. Diváci: 72.
J. Hradec: J. Janák – Hunal, Landkammer, B. Mátl, Plášil, Popelka – Čapek, Prokop, Klimeš, D. Mátl, D. Kohút, Škarda, Přibyl. (rop)