Olymp byl sice odhodlaný, aby potvrdil domácí výhru z minulého kola, v němž zdolal prvoligového lídra z Prachatic, ale předvedl výkon, za který si ani uspět nezasloužil. Přitom se takříkajíc hrálo o pět bodů, jelikož před zápasem měli devátí hosté na Svítkov dvoubodovou ztrátu.

Přímý souboj o postupové pozice do čtvrtfinále ovšem jindřichohradecké mužstvo nezvládl, od úvodu byli jeho hráči pod tlakem, zaostávali ve všem, ke každému míčku se dostávali pozdě. Pardubice získaly pohodu brzkým gólem, který byl připsán Filipu Paukrtovi, od něhož se v 96. vteřině míček odrazil za záda brankáře hostů Filipa Janáka.

První třetinu Olymp prohrál 0:3 a nezvedl se ani po změně stran, i když se alespoň dostal k nebezpečnému zakončení. Šance Martina Čapka ale snížením neskončily, čestný úspěch zaznamenal teprve ve čtvrté minutě závěrečného dějství Ivan Škarda, který zužitkoval nezištnou zadovku Davida Mátla. Jenže za stavu 0:6 už to byla jen jakási korekce nepovedeného vystoupení.

Porážka Hradec opět srazila až na dno tabulky, jeho bilance z hřišť soupeřů je v této sezoně zoufalá (0 bodů, skóre 13:36), proto musí nyní uspět doma, kde v neděli 17. března bude hostit Bulldogs Brno. Zápas na sídlišti Hvězdárna začíná v 15 hodin.

Marek Miláček, kapitán Olympu: „Naše hra byla temná tak, jak ošklivé panovalo při zápase počasí. To se neustále zhoršovalo, až musely být rozsvíceny reflektory. Ani to nám ale nepomohlo, hráli jsme hrůzostrašně. Musíme na tohle utkání rychle zapomenout a s Brnem doma, kde nemáme tak špatnou bilanci jako venku, předvést takový výkon, díky kterému jsme porazili Prachatice.“

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice – Olymp J. Hradec 9:1 (3:0, 2:0, 4:1)

Branky a asistence: 2. Paukrt (Král), 12. V. Novotný (Hlavsa), 15. Král (V. Novotný), 18. Bureš (Doležal, Král), 26. Paukrt (Jankura, Král), 32. Mitra (Jankura), 39. Jankura (Waber), 43. L. Novotný (Doležal), 43. Paukrt (Adámek, Waber) – 34. Škarda (D. Mátl).

Střely na branku: 41:24. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Rozhodčí: Karous – Vacek. Diváci: 43.

J. Hradec: Janák – Hunal, Škarda, Matějka, Loukota – Čapek, D. Mátl, Slanina, Klimeš, Miláček, Hronza, Pavlík, Sedlák.

Roman Pišný