Jak se to vlastně seběhlo, že jste začal na Pedagogu trénovat hokejbalové gólmany?
Zavolal mi předseda klubu Přemysl Horák, jestli bych měl zájem pracovat na Pedagogu s gólmany. Na osobní schůzce jsme doladili podrobnosti. Máme speciální gólmanské tréninky ve dvou skupinách. Jednu tvoří ti nejmenší, druhou dorostenci a muži.

Kolik tréninků máte v plánu?
Do konce roku to bude jednou za čtrnáct dní. Potom se domluvíme, jak to bude dál. Pracovat budeme především na technice, aby se kluci posouvali dál.

Aleš Kotalík
V zápasech venku musíme přidat v nasazení a agresivitě, burcuje Aleš Kotalík

Je velký rozdíl v chytání v hokeji a v hokejbalu?
Hokejbalový gólman to má těžší při slajdování, ale na dnešních plastových površích už to jde přece jen lépe. K tomu je třeba připočítat oranžový míček. Je to jiné než puk. Míček, když chytí rotaci, tak se může zahýbat těsně před brankářem a ten musí dělat zákrok na poslední chvíli. Je to malinko obtížnější než v hokeji.

Máte sám nějakou praxi z hokejbalu?
Chytal jsem ho od dětství za Betonovu a končil jsem před dvěma roky.

A vaše hokejová minulost?
V mládežnických týmech jsem byl v Motoru. Hrával jsem s Romanem Horákem mladším, Robinem Soudkem, Mildou Jáchymem, Šimonem Hrubcem nebo Kubou Makovským. To je naše generace. Potom jsem chytal nějaký čas v Rakousku a teď nastupuji na Hluboké v krajské lize.

Strakonice – Jak chutná extraligové vítězství již házenkáři Strakonic znají. Do historických análů si klub zapsal datum 14. října, kdy doma před vlastními fanoušky Strakonice premiérově porazily Brno.  Nyní už ví, jaké to je vyhrát na palubovce soupeře. T
Strakonice mají v kapse již druhé vítězství

V hokeji jste se stal trenérem gólmanů?
Ano. Dělám to šest let od návratu z Rakouska. Začínal jsem v Českém Krumlově, teď trénuji gólmany ve Lvech u Pouzara, ve Vimperku, ve Veselí a ještě máme tréninkové centrum na Hluboké, které se specializuje přímo na brankáře. K tomu ještě chodím do práce, takže se rozhodně nenudím.