Zlín na jihu Čech od třetí až do šedesáté minuty vedl, domácím hráčkám se maximálně podařilo vyrovnat. V 10. minutě prohrávaly 2:4, v 15. už 4:8. Teprve po polovině prvního poločasu se třikrát v krátkém sledu trefily Barbora Eliášová, Anna Dolejšová a Zuzana Hondlíková, které snížily na 7:8. Domácí celek výbornými zákroky držela brankářka Hana Formánková, díky ní a gólům Gabriely Zahradníkové a Michaely Vlkové byl stav dvě a půl minuty před přestávkou 10:10. První půli nakonec béčko Zlína vyhrálo, když v závěru trhák proměnila Veronika Holčíková.

Vstup do druhého dějství se však TJ Házená nepovedl, přestože Formánková nadále kouzlila. Chytila pokusy spojkám i dva brejky, nebylo divu, že sklízela potlesk diváků a kotel vyvolával její jméno. Jenže v ofenzivě se domácí tým trápil a za tucet minut druhého poločasu daly branky jen Šárka Kočová a Eliášová. Ve 48. minutě vzrostla jihočeská ztráta na pět gólů, po dvou zásazích Hondlíkové a jednom Zahradníkové se ovšem v 52. min. zase stav přiblížil na 17:19. K tomu opět přidala skvělé zákroky Formánková, outsider tak mohl myslet na zvrat. Avšak jen do té doby, než spojky vyrobily fatální chyby, které Zlín potrestal. Dal rychlé tři góly (57. – 17:22) a myšlenky na obrat domácímu družstvu vzal.

Do zápasu posledních dvou týmů I. ligy šel Hradec na mostecké palubovce bez Terezy Buzkové a také se musel obejít bez tria Dolejšová, Formánková, Hondlíková, které hrálo za českobudějovickou Lokomotivu druholigový duel s Milevskem. Naopak vypomoct byla po nějakém čase přichystána na spojce Kateřina Krupicová. S hostujícím celkem v úvodních chvílích utkání nervozita řádně cloumala, házenkářky působily rozpačitě, zprvu musely dotahovat mostecký náskok.

Postupem času ovšem přišly na to, že juniorka Černých Andělů není soupeř, kterého by se měly bát. Stačilo jen hrát to, co Hradečanky umějí a výsledek se dostavil. Obrana pracovala výborně, v útoku se dařilo všem postům. Mimo Krupicové a brankářek Andrey Davidové a Petry Duškové se celá sestava zapsala do střelecké listiny.

„Konečně máme body. V Mostě to byla velmi dobře odvedená práce celého týmu," radovala se trenérka TJ Házená Iva Jonová, jejíž celek i přes výhru zůstává v tabulce předposlední. 

J. HRADEC – ZLÍN B 19:22 (10:11)
Branky: Vlková 6/4, Dolejšová 3, Hondlíková 3, Zahradníková 2, Eliášová 2, Šamalová 1, Jasanská 1, Kočová 1 – Andrýsková 5, Gartnerová 4/1, Fabíková 3, Mizerová 3, Lapčíková 2, Kolářová 2/2, Polomíková 1, Holčíková 1, Jurečková 1. Vyloučení: 2:2. Žluté karty: 2:3.
MOST B – J. HRADEC 21:32 (10:17)
Branky: Holečková 6, Parthová 6/4, Vítová 3, Jungová 3, Štichová 1, Hynešová, Jenčová 1, Jelínková 1 – Vlková 9/2, Eliášová 6, Hanzalová 5/1, Zahradníková 3, Jasanská 2, Šamalová 2, Kočová 2, Rýparová 2, Zahradníková 3, Jasanská 2, Voldánová 1. Sedmičky: 4/4:3/3. Vyloučení: 1:2. Žluté karty: 3:3.

Autor: Roman Pišný