Báječný rok završil v prosinci ziskem zlaté medaile na mistrovství ČR všech stylů karate, které se konalo v Karlových Varech. Dorosteneckému reprezentantovi Vítu Masařovi se v těžké konkurenci podařilo uspět a stal se šampionem v disciplíně Kata v kategorii 14-15 let.

„Soutěže se zúčastnili pouze nominovaní závodníci z většiny klubů a škol Českého svazu karate, celkem jich přijelo 738 z 87 klubů,“ poznamenal Radim Lukeš z klubu OGRD.

Na republikový šampionát se kvalifikoval z krajského mistrovství, jejž hostily v úvodu listopadu Albrechtice nad Vltavou, kde byl suverénní a soutěží kata prošel za prvenstvím bez ztráty jediného praporku.

Závodník klubu Karate J. Hradec Okinawa Goju Ryu Dojo má za i další vynikající výsledky, z nichž hlavními jsou účasti na světových šampionátech. Na MS v karate stylu goju ryu, které v září proběhlo v rumunské Bukurešti, obsadil v kategorii 14-15 let druhé místo v technické sestavě kata. Stal se vicemistrem světa, když až ve finále podlehl těsně borci z Portugalska. V soutěži, v níž se prezentovali reprezentanti 26 zemí, byl přitom absolutně nejmladší. Čtrnáctiny totiž oslavil teprve dva týdny před mistrovstvím.

Na konci října pak byl Masař účastníkem MS všech stylů karate, které hostilo španělské Tenerife. Z Kanárských ostrovů, kde měl ve své kategorii 44 soupeřů, přivezl 17. místo ze soutěže kata U16.

Ve Španělsku nastupoval již jako čerstvý vítěz českobudějovického turnaje „Bohemia Open 2017“ a mezinárodní akce „Euro Grand Prix“ v Plzni. Obě klání byla určena pro veškeré styly karate, ale na mladíka z J. Hradce v kata nikdo neměl, přestože v plzeňském turnaji v jeho kategorii závodili i Švýcaři, Belgičané, Litevci a Němci. 

Roman Pišný