Jak prožíváte zápasy Lions na lavičce oblečený v civilu?
Je to pro mě hrozně složitý, protože už dva měsíce jsem neviděl balón. Jsem ale rád, že můžu být při zápasech s týmem a podpořit ho aspoň svojí přítomností na lavičce.

Jak k vašemu zranění došlo?
Před zápasem proti Svitavám jsem špatně došlápl a přetrhal si vazy v kotníku. Lékaři mi doporučili dva měsíce klid.

Musíte být zklamaný, protože jste měl být prvním rozehrávačem, přitom už dva měsíce nemůžete hrát. Jistě jste si sezonu představoval jinak.
Přesně tak. Přišel však Terrell, který zapadl do party, daří se mu a já bych mu chtěl dobře krýt záda, až se uzdravím.

Jak jste strávil fakt, že vás v sestavě nahradil cizinec?
Ze začátku to pro mě bylo těžké, ale každý se s tím musí srovnat. Je to sport a musím se snažit, abych si místo v sestavě znovu vybojoval.

Máte však výhodu, že jste Čech. Jako cizinec už byste možná členem týmu nebyl…
Navíc jsem místní, takže věřím, že šanci opět dostanu. Udělám pro to všechno.

Neobáváte se ale, že si budete muset zase rok počkat?
Je možné, že to tak bude. Musím se snažit, aby příště mohli trenéři vybírat mezi mnou a Teo Dlugošem, jako to měli v plánu letos. Osud si to ale přál jinak.

Vaším cílem je záchrana, nyní však můžete usilovat o play-off. Nezměnili jste plány?
Bylo by hezké zahrát si play-off, musíme však uvažovat realisticky. Na to, jak máme mladý tým, podáváme skvělé výkony. Jenže dostat se do play-off bude strašně těžké.

Co je třeba udělat, abyste v týmu udrželi pohodu?
My nemůžeme porážet silnější soupeře útokem. Třeba Děčín jsme přehrávali jen v první čtvrtině, když jsme si počínali skvěle při bránění. Pouze dobrá hra v obraně nás může posunout.

Přesvědčili jste se, že mimo Nymburku se dá porazit každý?
Letos určitě. Taky jsme mnohem lepší parta než vloni. V minulé sezoně jsme byli rozděleni na dvě skupiny, Čechy a Američany. Letos táhneme všichni za jeden provaz.

Kdy hodláte začít hrát?
Snažím se lehce hýbat, s plným tréninkem bych měl začít zhruba za dva týdny. Když to půjde dobře, za tři týdny bych mohl hrát.