České Budějovice – První letošní zápas dopadl pro volejbalisty českobudějovického Jihostroje dobře. Tým úřadujícího mistra vyprovodil hladkou výhrou Benátky nad Jizerou.
Podle výsledku bezproblémová výhra se ovšem nerodila vůbec snadno. Jihostroj se musel obejít bez blokaře Sobotky a nenastoupil ani nemocný libero David Juračka. Toho úspěšně nahradil smečař Petr Michálek, který se své nové úlohy zhostil na jedničku. První set byl vyrovnaný. Za stavu 12:14 přišel na podání Mach, který svým plachtícím podáním dělal Středočechům nemalé problémy a otočil na 16:14. Vyrovnaná hra trvala až do stavu 20:20. Koncovka už ale patřila jednoznačně Jihostroji. Trenéru Hadravovi se již nepodařil zastavit nástup českobudějovického Jihostroje ani dvěma oddechovými časy po sobě. První set zakončil nekompromisní smečí Pláteník po nevydařeném příjmu Benátek při Rojasově podání.
Druhý set začali mnohem lépe hostující Středočeši, kteří vedli už 3:6 a tříbodové vedení si udržovali až do poloviny setu. Brzy po začátku druhé sady musel odstoupit Rojas, kterého nahradil Fila. Jihočeši museli hodně bojovat, aby drželi s Benátkami krok a až v závěru setu se jim podařilo strhnout vedení na svou stranu 22:20. Hosté ovšem cestu za vítězstvím Jihostroji značně ztížili, protože se záhy dostali do vedení 22:23.
Českobudějovičtí však prokázali velkou zkušenost  a druhý set vyhráli 25:23. Druhý set Jihočeši zakončili navlas stejně jako ten první. Jedinou změnou bylo, že podával Rojasův nástupce Fila a špatný příjem Benátek vrátil na druhou stranu nekompromisní smečí opět Pláteník.
Hosté hodně zlobili i ve třetím setu a rozhodně nehodlali Jihostroji darovat vítězství zadarmo. I třetí set byl dlouho vyrovnaný. Mírně navrch měli volejbalisté Benátek, kteří vedli 11:13 a po druhém technickém oddechovém času 15:16. Jihostroj získal převahu znovu až na konci setu, který nakonec vyhrál 25:22 a celé utkání 3:0. I do třetice měl poslední slovo Peter Pláteník. Jihočeši tak dali zapomenout na nepovedené vystoupení ve Starém Městě a nejbližší zápas je čeká ve čtvrtek, kdy v rámci Českého poháru přivítají doma Zlín.