Házená
Ženská házená na nejvyšší úrovni bude v sobotu před polednem k vidění v jindřichohradecké sportovní hale. Přátelským utkáním s Rakouskem tam vyvrcholí týdenní kemp českého národního týmu, který se sešel poprvé od prosincového mistrovství Evropy ve Švédsku a nyní se připravuje na červnové kvalifikační utkání s Tureckem o postup na mistrovství světa. Ve čtvrtek Češky svým soupeřkám v rakouském Tullnu podlehly 28:30, takže jim v odvetě mají co vracet.
Přátelsky: Česká republika – Rakousko (so 11:00)

Fotbal
Krajský přebor fotbalistů má o víkendu na programu druhé jarní kolo. V tabulce pátý Jindřichův Hradec se bude chtít v sobotu dopoledne v souboji s třetími Čimelicemi rehabilitovat za nepříjemnou ztrátu v podobě remízy na hřišti poslední Plané nad Lužnicí. Ta v neděli zajíždí do třeboňského areálu Hliník, kde se Jiskra, jíž patří deváté místo, bude po porážce s Protivínem snažit získat první jarní body. Fotbalisté Dačic hrají v sobotu v Oseku.
KP mužů – 16. kolo: J. Hradec – Čimelice (so 10:30), Třeboň – Planá nad Lužnicí (ne 10:30).

Hokej
Závěrečné utkání v sezoně čeká v sobotu hokejisty jindřichohradeckého Vajgaru. Ti si už s předstihem zajistili záchranu ve II. lize, takže v jejich duelu s brněnskou Technikou půjde spíše o prestiž a také o to, který z těchto týmů vyhraje skupinu play out, v níž už jistě na poslední příčce skončí Sokolov.
II. liga – play out: J. Hradec – Technika Brno (so 18:00).

Fotbal
Na umělém trávníku ve Staré Hlíně v sobotu po poledni vyvrcholí 6. ročník zimního fotbalového turnaje mužů E.ON Český pohár, který pořádá Okresní fotbalový svaz J. Hradec. Nejprve svede souboj o třetí místo Stráž se Studenou, po nich si ve finále o pohárovou trofej zahrají veleničtí fotbalisté se Strmilovem. Vítěz turnaje má právo účasti v krajské části Poháru FAČR.
E.ON Český pohár: Stráž – Studená (so 13:00), České Velenice – Strmilov (so 15:00).

Basketbal
Jindřichohradečtí basketbaloví kadeti jsou stále v čele skupiny play-out Ligy U17 a potvrdit záchranu mohou už o víkendu, kdy se dvakrát představí v domácím prostředí malé tělocvičny sportovní haly. Nejprve změří síly se Supy z Modřan, následně se střetnou s BK Klatovy.
Liga U17 – play out: J. Hradec – Modřany (so 16:00), J. Hradec – Klatovy (ne 9:30)

Hokej
Okresní přebor hokejistů už sice zná vítěze, kterým se s předstihem a posedmé v řadě stali jindřichohradečtí HC Cannoners, ale soutěž ještě není u konce a o víkendu má na jindřichohradeckém zimním stadionu na programu další tři zápasy.
Okresní přebor: Žirovnice B – Nová Včelnice (so 15:45), HC AA J. Hradec – ČPP J. Hradec (so 20:30), SK Kámen – Střížovice (ne 18:00).

Fotbal
Už třetí jarní utkání o body čeká divizní fotbalistky jindřichohradeckého Sokola. Po vítězství nad Protivínem (4:3) a porážce v Kaplici (0:4) přivítá v sobotu sedmý tým tabulky na Tyršově stadionu ve 14. kole volenický FC Mabapa.
Divize ženy: J. Hradec – Mabapa Volenice (so 15:00).

Badminton
Závěrečným turnajem vyvrcholí badmintonový oblastní přebor III. třídy družstev dospělých. Na programu bude v tělocvičně hradeckého Slovanu v neděli od 14 hodin. Ve vzájemných utkáních se budou prezentovat týmy BC Dačice, HOMAHO J. Hradec, Sokol Okrouhlice, Junior team J. Hradec, ARET Prachatice a domácí BSC Slovan J. Hradec.

Otužilecký sport
Do vody Jindřišské pískárny u Jindřichova Hradce se ponoří ti, co se tam v neděli v poledne aktivně zúčastní „Vítání jara“. Bude to již počtvrté, kdy klub zdravého životního stylu RAW GYM J. Hradec na pískovně toto lehké osvěžující koupání organizuje. Kombinuje je dvakrát do roka, a sice vždy v období vrcholícího adventu a poté na konci zimního období. „Na akci jsou samozřejmě vítáni i ti, kteří se nesmočí. Těch vlastně bývá víc. Pro všechny ve vodě i na břehu je to pokaždé hlavně zábava,“ těší se Miroslav Kubů, cvičitel z pořádajícího fitness centra.