Fotbal

Číměř - V pořadí již 12. ročník Memoriálu Jaroslava Mašky pořádá v sobotu od 13 hodin Sokol Číměř. Fotbalového turnaje mužů se zúčastní domácí mužstvo působící v okresním přeboru, Jiskra Nová Bystřice (I.B třída), FK J. Hradec B (I.A třída) a Kelta Sedlo, která je známá především z působení ve futsalových soutěžích.
Program: N. Bystřice A – J. Hradec B, N. Bystřice B/Číměř – Sedlo, následuje zápas o 3. místo a finále.

Halámky - Tři účastníky bude mít sobotní fotbalový turnaj mužů O pohár starosty obce, který pořádá Sokol Halámky. Kromě domácího celku se v něm představí Sokol Suchdol nad Lužnicí a českobudějovický tým Hobby hokejisté, který hraje tamní fotbalovou podnikovou ligu. Začátek klání je ve 13 hodin.
Program zápasů: Suchdol – Hobby hokejisté, Halámky – Suchdol, Hobby hokejisté – Halámky.

Černíč - Zajímavou podívanou s doprovodným programem připravila na sobotu TJ Podyjí Černíč, která ve svém areálu pořádá mezinárodní fotbalový turnaj mužů za účasti čtyř mužstev. V obci kousek za hranicemi jindřichohradeckého okresu ležící mezi Dačicemi a Telčí se spolu s domácím celkem představí SK Telč, Centropen Dačice a rakouský SCU Koller Nondorf. Úvodní zápas je na pořadu od 13 hodin. Při turnaji se děti mohou svézt v bryčce, na koních a ponících, pro fanoušky jsou přichystány soutěže například v zahrávání pokutových kopů.

Triatlon

Plavsko, Stráž nad Nežárkou, Roseč - Osmnáctý ročník amatérského triatlonu s názvem „Plavecký Železný muž“, který se každoročně těší velké oblibě, se bude konat v sobotu. Znovu bude mít start v pískovně ve Stráži nad Nežárkou v 9 hodin, když nejpozději v 8:30 je sraz účastníků buďto v Plavsku na křižovatce u zrcadla směrem na Stráž, nebo přímo na parkovišti pískárny.
Na triatlety čeká půl kilometru plavání, 28 km jízdy na kole a sedmikilometrový závěrečný běh. Plavecká část vede od startovní pláže k protějšímu břehu a zpět, na bicyklu závodníci vyrazí směrem na Třeboň, ale zabočí k Mláce, projedou Novosedly nad Nežárkou, Jemčinu, Hatín, odbočí do Buku, pak vystoupají do Políkna a v Plavsku je čeká depo, po němž následuje běh do Hatína, kde se na křižovatce pokračuje okolo Stajky do cíle před hospodu U Jitky v Roseči. Závod pořádá Sbor dobrovolných hasičů Plavsko.

Discgolf

Jindřichův Hradec - Největší discgolfový turnaj třídy C, jaký se kdy v Jindřichově Hradci uskutečnil, pořádá v sobotu domácí DGC Vajgar na nově rozšířeném hřišti v Mertových sadech. Tříkolová soutěž začíná v 8:20 hodin, přičemž je otevřena až pro 90 startujících.
Kromě domácího klubu budou k vidění výkony hráčů z Francie, Jamajky, Polska a mnoha českých oddílů, např. Přerova, Moravského Krumlova, Ústí nad Labem, Břeclavi, Šumperka, Uničova, Dlouhé Loučky, Ostravy a celé řady dalších. Tři dny před turnajem bylo přihlášeno 66 discgolfistů.
Hrát se bude ve čtyřech kategoriích, a to ženy open, junior UW18, master 40+ a open. Znamená to, že přijít soutěžit může každý. Zájem veřejnosti je vítán, pro začátečníky je připraveno sportovní náčiní k zapůjčení. Hřiště v lesoparku pod gymplem má 18 zakončovacích území, ve finále se pak hraje zkráceně na šest.
Program: 7:30 registrace; 8:00 zahájení; 8:20 I. kolo; 11:20 II. kolo; 13:20 oběd; 14:50 rozprava; 15:00 III. kolo; 17:00 finále; 19:00 after party.

Horská kola

Lhota-Vlasenice - Oblíbený závod horských kol „Okolo Vlasenice“ se v sobotu pojede v malém jubileu. Bikery všech věkových kategorií totiž čeká 10. ročník.
Start i cíl je ve Lhotě-Vlasenice, která se nachází u Kamenice nad Lipou. Na trať hlavního čtyřiačtyřicetikilometrového terénního závodu vyrazí peloton ve 14 hodin. Celkově je však program určen všem, kdo vyznávají jízdu na MTB, ale nejen jim.
Hobby jezdci pošlapou na jednodušší trati 38 km, dětská distance do 14 let měří 21 kilometrů. Zatímco se závodníci budou snažit na těchto trasách, v cílovém prostoru holky a kluci od 1 do 8 roků změří svůj um a síly na tratích do 600 metrů.
Program: 10:00-13:00 prezence; 14:00 start terén (44 km); 14:10 start hobby (38 km); 14:20 start děti (21 km); 14:30 start potěr; 17:30 vyhlášení výsledků; 18:00 taneční zábava. (rop)