Jindřichohradecké Lvy totiž opouští 27letý pivot Radim Kramný, jenž posílí Opavu.

„Kramný nebyl spokojený se svým herním vytížením, představoval si, že bude na palubovce víc minut, ale to mu samozřejmě trenéři nemohli garantovat. Proto po vzájemné dohodě došlo k rozvázání smlouvy a umožnili jsme mu sehnat si nové angažmá," vysvětlil sportovní ředitel Lions Radim Valcha hlavní důvod odchodu 215 centimetrů vysokého podkošového hráče, jež do města u Vajgaru zamířil před sezonou ze Svitav.

Pikantní na celé záležitosti je skutečnost, že Kramný posílil přímého konkurenta Jihočechů v nadstavbové skupině A2, kde se od příštího týdne bude hrát nejen o postup do předkola play off, ale hlavně o záchranu v nejvyšší soutěži. Opavští basketbalisté jsou momentálně na předposlední dvanácté příčce s bilancí šesti vítězství a osmnácti porážek, Lvům patří pozice těsně před nimi, když si připsali o jednu výhru víc.

„Jsme si toho vědomi, ale rozešli jsme se v dobrém a nechtěli jsme mu situaci komplikovat. Opava je Radimovo rodné město, takže se vlastně vrací domů. Navíc cítil, že jinde by si mohl zahrát víc," zmínil Valcha.

Podle jeho slov by to měla být poslední změna v kádru hradeckého účastníka nejvyšší tuzemské soutěže.

„Přestupní termín vyprší s koncem února, ale nepředpokládáme, že by v mužstvu nastal ještě nějaký pohyb. Snad jedině v případě, že by došlo ke dlouhodobějšímu zranění některé ze současných opor. V poslední době přišli slovinský rozehrávač Matej Venta a vrátil se křídelník Lukáš Kraus, jenž by měl na pozici čtyři právě Kramného plnohodnotně nahradit," doplnil.