Basketbaloví Lvi Jindřichův Hradec nezvládli nedělní souboj s Tury Svitavy a po prohře 74:61 klesli až na samé dno tabulky Kooperativa NBL.
Trenér Karel Forejt si postěžoval zejména na malou agresivitu pod košem soupeře a celkově malou úspěšnost střelby.
Rozdílovým hráčem byl svitavský podkošový hráč Brett Roseboro. Konkurenta v jindřichohradeckém dresu neměl. Roseboro nastřílel úctyhodných 19 bodů.
V mužstvu Jindřichova Hradce nastřílel také solidních 17 bodů na rozehrávce alternující Jiří Šoula, tentokrát však chyběly větší bodové příspěvky pivotmanů Tawiaha a Cantyho.
Jindřichovu Hradci také chyběli klasičtí rozehrávači Theodor Dlugoš a Daniel Hejda. Ke vší smůle se těsně před zápasem zranil i třetí rozehrávač Jakub Novák. I to byl další z faktorů, který se podepsal na neúspěšném vystoupení ve Svitavách.
Kooperativa NBL dnes pokračuje šestým kolem a Lions mají šanci na reparát. Jindřichův Hradec přivítá doma u Vajgaru od 18 hodin Orly Prostějov, což bude další velmi těžká zkouška.
Podle posledních informací potrvá návrat alespoň jednoho z rozehrávačů nejméně tři týdny a klub tak bude muset situaci řešit. „Na rozehrávce budou zaskakovat Šustek se Šoulou. Je to však nouzové řešení, protože budou chybět na svých klasických postech a hra tím pak trpí," vraští čelo Karel Forejt.
Prostějov je naopak v plné síle a jeho výkony budí respekt. Prostějov vyhrál poslední tři zápasy a v sobotu doma deklasoval mmcité Brno 112:68.
„Chceme však bojovat o co nejlepší výsledek. Cestou k úspěchu bude zvýšení úspěšnosti střelby, která nás v úvodu sezóny trápí. Proti klubu, který chce bojovat o medaili, navíc musíme přidat také v obranné fázi," říká před dnešním utkáním sportovní ředitel Lions Radim Valcha.
Další zápasy:
Nymburk – Ústí nad Labem, Ostrava – Pardubice, Brno – Kolín, USK Praha – Svitavy. Předehráno: Děčín – Opava 72:65.