Podruhé během čtrnácti dnů absolvovali basketbalisté Jindřichova Hradce dalekou cestu do Ostravy a podruhé se vraceli domů zklamaní.
Oba duely skončily téměř navlas stejným výsledkem. Před dvěma týdny Lions na severu Moravy prohráli 102:82 a lepší to nebylo ani tentokrát. V sobotu Jihočeši v Ostravě prohráli 101:83.
„Nejen výsledek, ale i průběh zápasu byly až mrazivě stejné. Opět jsme do zápasu špatně vstoupili a nepohlídali si domácí střelbu z trojkové vzdálenosti," hodnotí sobotní utkání trenér Lvů Karel Forejt.
Lvům nefungovaly ani doskoky, které jsou obvykle jejich silnou zbraní. Basketbalistům Ostravy padalo v úvodní části utkání do koše téměř vše, a míče, které nespadly do koše hned, si dokázali domácí hráči doskočit a prosadit se hned vzápětí. „Řekl bych, že jsme byli pod košem málo agresivní a nedokázali jsme se s ostravskými podkošovými hráči o doskočený míč poprat," míní Forejt.
Kouč Jindřichova Hradce s výkonem svých svěřenců být spokojený nemohl, nicméně uznal i kvality domácího mužstva. „Ostrava je v současnosti úplně jiným týmem, než jakým byla na podzim u nás. V kádru má nyní šest cizinců a těsně před utkáním s námi koupila výborného srbského rozehrávače Svetozara Popoviče. Myslím, že Ostravu v její hale teď málokdo porazí. S tímto týmem má na to, aby se dostala do play-off," myslí si Karel Forejt.
Lvi odehráli poslední tři utkání venku a trenér přiznává, že v halách soupeřů se jeho mužstvu letos nedaří. Zároveň je ale přesvědčen, že v domácí hale před vlastním publikem budou Lions mnohem silnější.
Mohou to dokázat už dnes proti svitavským Turům. „Přijede k nám opět ekonomický silný klub, který výrazně hráčsky posílil. Hráči Svitav jsou navíc psychicky dobře naladěni, protože třikrát za sebou vyhráli," očekává další těžký duel Forejt.
Tým Svitav posílili Roman Marko, Pavel Slezák a Bryan Smithson. Naposledy se Lions s Tury utkali 19. prosince a v hale u Vajgaru Svitavy porazili 73:68. A o totéž se dnes pokusí znovu.
„Skoro po měsíci je znovu před námi domácí utkání a všichni věříme, že s podporou našich fanoušků budeme opět bojovat o výhru," věří Lvům generální manažer klubu Radek Novák.
Bojovně naladěni jsou i samotní hráči. Také oni se v domácím prostředí cítí mnohem lépe a jsou připravení podat stoprocentní výkon. „Doma hrajeme úplně jinak, a tak věřím, že se po utkání budeme radovat z výhry," zve i za své spoluhráče fanoušky do haly Tomáš Šustek.
Zápas Lions Jindřichův Hradec – Tuři Svitavy začíná v tradičních 18 hodin.