Už ve středu domácím soubojem se Svitavami (19 hodin) zahajují dvanáctizápasovou nadstavbovou část, která rozhodne o tom, zda si ve své premiérové sezoně v Mattoni NBL zahrají předkolo play off, nebo budou muset do baráže o udržení v elitní společnosti.

Tabulka se po základní části rozdělila na dvě skupiny. Týmy na 1. – 6. místě budou hrát v A1 mezi sebou o co nejlepší výchozí postavení pro vyřazovací boje.

Pro nás je však z pohledu jediného jihočeského zástupce v soutěži zajímavější skupina A2, v níž se všichni její účastníci střetnou systémem každý s každým doma a venku, přičemž všechny výsledky dosažené v základní části se započítávají.

Po této fázi se mužstva na 7. – 10. místě v předkole play off utkají na dvě vítězství o dvě postupová místa do čtvrtfinále (7. – 10., 8. – 9.). Pro tým, jež skončí na jedenácté příčce, sezona končí, poslední dva pak čeká baráž o udržení s dvěma nejlepšími z I. ligy.

Hradeckým Lvům momentálně patří jedenácté místo, přičemž na pozice zaručující předkolo play off ztrácejí jednu výhru a rovněž jedno vítězství mají k dobru před Opavou a Ústím nad Labem, které uzavírají tabulku.

„Bude to velice těžké, nicméně naším cílem je probojovat se do předkola play off. K tomu bude zapotřebí nejen maximálně bodovat doma, ale rovněž nějaké vítězství přivézt i z palubovek soupeřů," soudí sportovní ředitel Lions Radim Valcha.

Vedení klubu zároveň vyzývá diváky, aby se zapojili do akce „bílé peklo".

„Jednak bychom si přáli, aby se nám povedlo překonat divácký rekord, který momentálně představuje zhruba tisíc diváků, a zároveň bychom naše skvělé chtěli vyzvat k tomu, aby už na úvodní zápas proti Svitavám přišli pokud možno v bílém tričku nebo oblečení stejné barvy, abychom mohli společně vytvořit bílé peklo, což je naše motto v boji o play off," dodal.

Los skupiny A2 

1. kolo – středa 13. února
J. Hradec – Svitavy (19)
2. kolo – středa 20. února
Chomutov – J. Hradec (18)
3. kolo – sobota 23. února
J. Hradec – USK Praha (18)
4. kolo – středa 27. února
Ústí n. L. – J. Hradec (18)
5. kolo – sobota 2. března
J. Hradec – volný los
6. kolo – středa 6. března
J. Hradec – Levice (19)
7. kolo – sobota 9. března
Opava – J. Hradec (18)
8. kolo – středa 13. března
Svitavy – J. Hradec (??)
9. kolo – sobota 16. března
J. Hradec – Chomutov (18)
10. kolo – středa 20. března
USK Praha – J. Hradec (18)
11. kolo – sobota 23. března
J. Hradec – Ústí n. L. (18)
12. kolo – středa 27. března
J. Hradec – volný los
13. kolo – sobota 30. března
Levice – J. Hradec (18)
14. kolo – středa 3. dubna
J. Hradec – Opava (19)