Poslední utkání však sehrála Madeta v Brandýse nad Labem proti reprezentačním kadetkám a poradila si s nimi po výsledku 3:1 (17, 17, – 16, 15).

„Zatím můžeme být spokojeni. Poztráceli jsme sice zbytečně několik bodů, ale ne moc. Pořád je to ale jenom začátek soutěže," varuje před přílišným optimismem jeden z trenérů Milan Šimonek. Nyní volejbalový tým Madety cestuje do Prahy, kde se v odvetných zápasech střetne s lídrem soutěže Tatranem Střešovice.

V domácím dvojzápase sehrály Jihočešky s Pražankami velice dramatické duely, za které si připsaly čtyři body. „Chceme se řadit mezi nejsilnější týmy a proto je třeba se Střešovicemi uspět. Až se bude tabulka dělit, chceme být samozřejmě v té lepší polovině, abychom narazily na nejsilnější týmy z moravské skupiny," naznačuje ambice jihočeského celku Milan Šimonek.

V moravské skupině se nejvíce daří Moravské Slavii Brno a Břeclavi. Další družstva se o třetí místo ještě poperou. „Loni jsme skončili v první lize třetí a tuto příčku bychom rádi obhájili. Hrát o postup do extraligy by nebylo jistě špatné, ale to je spíše dlouhodobější cíl. Chce to svůj čas, určitě to nebude hned," usmívá se Milan Šimonek. Tým netrápí žádná vážnější zranění, hráčky jsou v pořádku a do dalších zápasu jde Madeta optimisticky naladěna.