„Jsem rád, že jsme s Martinem navázali úzkou spolupráci a budeme mu držet palce. Z Rallye Dakar bude přinášet zpravodajství Česká televize, náš mediální partner, a o průběhu závodu a zážitcích Martina z jednotlivých etap bude pravidelně informovat české příznivce,“ uvedl prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček.

Michek je český motocyklový závodník, který se doposud věnoval především motokrosu. Za svou kariéru se mu podařilo získat rekordních sedm titulů mezinárodního mistra České republiky v nejprestižnější třídě MX1.

Rodák z Českých Budějovic se stal v minulosti také dvakrát vicemistrem světa ve třídě MX3, provozuje také vlastní MX a enduro školu. Práce s mladými závodníky ho baví, organizuje kempy pro budoucí naděje českého motocyklového sportu.

V letošním roce se soustředil na motokrosové mistrovství Evropy. „Obhájil jsem titul, takže mohu říct, že to vyšlo na výbornou,“ komentoval své působení v Evropě Michek. Když nehrozila termínová kolize, startoval také v domácím šampionátu a svými výkony výrazně pomohl k titulu svému týmovému kolegovi maďarskému jezdci Bence Szvobodovi.

V letošním roce také zkoušel seriál Baja Rallyes, první zkušenosti nabyl v Aragonu, kde vybojoval skvělé páté místo. Jednatřicetiletý jezdec se nyní chystá na svůj premiérový ročník Rallye Dakar.

Bude členem týmu Orion – Moto Racing Group, který na rozdíl od Michka nebude na Dakaru nováčkem. Přes veškeré úspěchy Jihočechovi motivace rozhodně nechybí. „Do příštího roku jdu se stejnými cíli jako v minulých letech, a to v barvách nového HT Group Racing Teamu,“ hlásí změnu dresu a vzkazuje svým soupeřům, kteří se na něj kromě Dakaru mohou znovu těšit také v mezinárodním mistrovství republiky a evropském šampionátu v motokrosu.