Nabízený areál na okraji parku pod jindřichohradeckým gymnáziem vyrostl zhruba před 15 lety a kromě tří venkovních tenisových kurtů s antukovým povrchem, dvou krytých kurtů a přetlakové haly jej tvoří budova se šatnami, kanceláří a minibarem, dále pergola a parkoviště se 16 místy. Pozemky pod tenisovým areálem jsou ve vlastnictví města a společnost je měla od roku 2005 pronajaty na dobu určitou do roku 2054.

Podle společnosti Teniscentrum, která areál městu k odkoupení sama nabídla, byla stavba realizována nákladem 16 milionů korun. Ke konci roku 2017 byla navíc pořízena nová nafukovací hala přes dva kurty. Během letošní zimy došlo kvůli množství sněhu k poškození přetlakové plachty nad kurty s umělým povrchem. Na základě této skutečnosti byla navrhovaná cena snížena na částku 7,9 milionu korun, kterou nejprve odsouhlasila rada města a po ní odkleplo i zastupitelstvo.

„Koupí nabízeného areálu dochází ke sjednocení vlastnictví pozemků a staveb. Areál bezprostředně navazuje na městský park a vybudované zázemí v nabízeném areálu by mohlo být využito pro kulturní akce pořádané městem v parku, čímž mám na mysli třeba cyklistickou akci Přes kopec na Hradec, den dětí, rozloučení s prázdninami a další. Koupí navíc město získá sportoviště, které nejenže splňuje podmínky k pořádání soutěžních tenisových zápasů, ale je také ve výborném udržovaném stavu,“ podotkl jindřichohradecký místostarosta Radim Staněk.

Teniscentrum Jindřichův Hradec s. r. o. má podle výpisu z obchodního rejstříku čtyři společníky, kterými jsou Zbyněk Zajíc, Vladimír Kos, Vlastislav Pípal a Lenka Zajícová. Každý z nich má čtvrtinový podíl.