Za jarních teplot bylo třeba trať šetřit. Tréninkové jízdy proto byly vypsány na minimální počet kol a měnil se i standardní časový harmonogram. Jedna série jízd mistrovství republiky byla přesunuta už do dopoledního programu, kdy byla trať ještě trochu zimní. Hlavní finálová jízda A se tak mohla jet také dříve. U vloženého volného závodu byl snížen počet jízd a finálové jízdy B i A se dojížděly až po MČR.

Kvalifikaci vyhráli klášterečtí bratři Šrolerové před Romanem Mňukem se Zdeňkem Langerem, kteří ovládli minulý závod v Klášterci nad Orlicí. „Jízdu od jízdy se trať stávala těžší a těžší. Později už spíše vypadala jako dráha při jarním motokrosu. Ale jezdci i jejich lyžaři ukázali i za tak těžkých podmínek tisícovce diváků kvalitní sport," ocenil Evžen Zadražil z Motosportu Chýnov.

Start finálové jízdy mistrovství republiky byl dramatický. Perfektně vyšel bratrům Šrolerovým, kteří začali svým soupeřům ujíždět. Za nimi kontrolovali situaci Josef Mňuk s Filipem Langerem a Roman Mňuk se Zdeňkem Langerem. O čtvrtou příčku se statečně prali Vitouš se Sejkem z domácího Motosportu Chýnov. „Pro ně to byl první letošní společný závod," ocenil Zadražil.

V pohodě jedoucí Šrolerové závod vyhráli a stali se první dvojicí, která letos dokázala vyhrát dva závody. Navíc získali devatenácté vítězství v mistrovství republiky a v historické tabulce seriálu se posunuli na druhou pozici před Pavla Kunce. Na vedoucího Bohuslava Svatoše jim tak chybí už pouhé dva vyhrané závody.

Na stupně vítězů s nimi vystoupili i druzí Josef Mňuk s Filipem Langerem a třetí Roman Mňuk se Zdeňkem Langerem.
Diváci v Chotčinách viděli i doplňkový volný závod, kterého se zúčastnilo 22 dvojic. Finále ovládli Kavka se Sabotou před Popovyčem s Novotným. Čest Jihočechů zachraňovali třetím místem Charvát s Hůlou.

Výsledky - mistrovství republiky: 1. P. a M. Šrolerové, 2. J. Mňuk – F. Langer, 3. R. Mňuk – Zd. Langer, 4. Mohaupt – Hotový, 5. Dvořáček – Majvald, 6. Fogl – M. Sabota. Stav MR: 1. Šrolerové 87, 2. Mohaupt – Hotový 82, 3. J. Mňuk – F. Langer 77.
Volný závod: 1. Kavka – P. Sabota, 2. Popovyč – Novotný, 3. Charvát – Hůla.