Na nejdůležitější akci juniorské sezony nemohli pochopitelně krumlovští kanoisté. Nejmladší závodníci klubu odjeli na řeku Moravu všem soupeřům ukázat, jak jim to z tréninků na Vltavě lítá.

„Ani tropické počasí je neodradilo a opět všechny přesvědčili o tom, že v SK Vltava máme pouze dříče a neskutečné bojovníky. Celkem jim na krku cinkalo dvaadvacet medailí z různých kategorií, z toho osm bylo zlatých,“ hrdě hlásil Václav Ondřich z SK Vltava Český Krumlov.

První zlatou medaili vybojoval Jan Šutta v kategorii C1, jenž stal se tak mistrem republiky žáků starších a s jeho skvělým časem získal bronz i ve starší kategorii dorostenců mladších. Další novopečenou šampionkou je Natálie Novotná, která byla nejrychlejší v kategorii C1 žákyň mladších. Zita Šuttová se však umístila v těsném závěsu a získala stříbro, kov stejné hodnoty si odváží i z kategorie K1. Novotná ve stejné kategorii obsadila třetí příčku. Nejlepší deblovou posádkou starších žáků i mladších dorostenců se stala dvojka Jan Šutta a Pavel Šafařík.

Žáci SK Vltava ukázali, že umí jezdit i v týmu a ovládli kategorie hlídek. Zlato vybojovaly trojice Natálie Novotná, Alžběta Dvořáková, Zita Šuttová v kategorii C1 a Filip Kopřiva, Robin Niedl, Jan Šutta, Lukáš Kofroň, Pavel Šafařík, Čeněk Hitha v kategorii C2. Jan Šutta, Robin Niedl a Pavel Šafařík ještě získali stříbro v hlídkách C1.

Zahanbit se nenechali ani dorostenci a předvedli, že i oni jsou na vodě jako doma. Kristina Novosadová si na krk pověsila zlato z kategorie K1 starších dorostenek, bronz do Krumlova dovezl Saumel Vejnar v kategorii K1 starších dorostenců a Jakub Kasper v kategorii K1 mladších dorostenců.

Úspěšné byly rovněž hlídky. Republikovými šampiony v kategorii 3x C1 starších dorostenců se stala trojice Adam Ondřich, Samuel Vejnar a Jan Šutta. Starší dorostenky Kristina Novosadová, Štěpánka Kleinová a Alena Šafaříková si v kategorii 3x K1 vypádlovaly stříbro a stejný kov získali i Adam Ondřich, Samuel Vejnar, Kristina Novosadová, Mikoláš Palouda, Jakub Kasper a Jan Šutta v kategorii 3x C2 starších dorostenců a trojice Jakub Kasper, Mikoláš Palouda, Pavel Šafařík v kategorii 3x K1 mladších dorostenců. Závodnice Alžběta Dvořáková, Alena Šafaříková a Natálie Novotná získaly bronz v 3x C1 starších dorostenek, přestože je to pro většinu z jich vyšší věková kategorie.

Kromě medailí, se na závodě daly také získat poslední body potřebné k postupu do juniorské reprezentace. Reprezentační dres si domů přivezla Kristina Novosadová a Štěpánka Kleinová v kategorii K1 ženy, Samuel Vejnar v kategorii K1 muži a dvojice Adam Ondřich a Samuel Vejnar v kategorii C2 muži. Všichni se představí na mistrovství Evropy ve slovinské Banja Luce.

„Všem moc gratulujeme a jsme rádi, že máme tolik talentovaných dětí, co se věnují vodáckému sportu,“ podotkl Václav Ondřich.