Mladý Jihočech jezdí v mistrovství republiky v nejprestižnější třídě KZ2 a nevede si vůbec špatně. Na posledním závodě v Písku skončil třetí a bronzová příčka mu patří i v průběžné klasifikaci šampionátu. „V této třídě jedu první rok, takže se třetím místem jsem maximálně spokojen,“ ujistí.

Na Hradišti byl v první finálové jízdě čtvrtý, ale ve druhé i v superfinále třetí. „Třetí jsem byl v cíli i v první jízdě, ale dostal jsem penalizaci za předčasný start, takže jsem klesl na čtvrté místo. Trošku jsem při startu cukl,“ s úsměvem připustí.

Výhodu domácího prostředí považuje za poměrně významnou. „Mám na Hradišti natrénováno víc než ostatní. To výhoda je. Trošku hůř se tady předjíždí. Troufnu si říct, že bych za sebou delší čas udržel i někoho rychlejšího, než jsem sám,“ je přesvědčen.

Motokárám se věnuje šest let. „Začínal jsem v deseti letech, což je poměrně pozdě. Ale snažili jsme se to dohnat a zkušenosti nasbírat,“ zdůrazní.

V týmu Jindřicha Váchy je maximálně spokojen. „Jindra je zkušený člověk a mám k němu velký respekt. Hodně ho uznávám,“ vzkazuje svému týmovému šéfovi. „Letos bych chtěl vybojovat umístění na stupních celkového pořadí a příští rok bych rád získal titul mistra republiky,“ netají se smělými plány.