Levice byl soupeř nad vaše síly. Co o výsledku rozhodlo?
Vysoký počet inkasovaných bodů. Sto deset je opravdu hodně. Obrana nám dnes moc nefungovala, i když smekám klobouk před jejich útokem. Spadlo jim tam úplně všechno. Měli snad pádesátiprocentní úspěšnost trojek. Třiadevadesát bodů by normálně na vítězství stačit mělo.

V posledních domácích zápasech se vám dařilo. Byly Levice opravdu tak silné v porovnání s předchozími soupeři?
Měnili jsme rotace v obraně, protože jsme je chtěli nějak překvapit. Oni si to ale dobře rozhodili a využili toho, že ne vždy se nám rotace v obraně povedla. Měli tam šikovné Američany, kteří jsou dostatečně kvalitní na to, aby dokázali tyto chyby potrestat.

I vy máte americkou posilu v podobě Rodericka Pearsona. Jak do týmu zapadl?
On je takový trochu jiný typ hráče. Spíš hru tvoří a brání, do ofenzivy moc není. Hlavně je třeba říci, že tu není dlouho. Je potřeba, aby poznal spoluhráče a do týmu se zapracoval. Když si to potom vše sedne tak hrajete lépe.

Jak probíhá komunikace s ním?
Honza Pavlík umí výborně anglicky a překládá mu trenérovy pokyny jak v tréninku, tak při zápasech.

V Děčíně jste také prohráli a nebyli jste spokojeni ani s hrou. Nastalo dnes alespoň po herní stránce částečné zlepšení?
Na severu Čech jsme odehráli první půlku hrozně, ale po obrátce už byl náš výkon lepší. Z dnešního zápasu nemám dobrý pocit. Třiadevadesát nastřílených bodů je slušný počin, ale v té obraně se nám nedaří. Asi tam chybí větší nasazení, takže o spokojenosti se hovořit nedá. Na druhou stranu Levice mají velmi dobrý tým plný zahraničích posil a v tabulce by asi
měl být výš než my. Sto deset bodů bychom ale dostávat neměli.

Boj o play-off jste ale stále předpokládám nevzdali a zůstává vaší prioritou?
Šance hrát play-off  určitě pořád trvá. Do konce základní části ještě zbývá spoustu zápasů. Pak se hraje ještě nadstavbová část, kde těch zápasů také není málo, takže možnost dostat se výš ještě určitě budeme mít.

Čím to je, že se vám doma celkem daří, zatímco venku na vítězství stále čekáte?
Musím vyzdvihnout naše fanoušky v domácím prostředí, kde vytváří perfektní atmosféru. Jsou naším šestým spoluhráčem. Fandí nám, i když se třeba nedaří. Taky jsme zvyklí na zdejší halu, kde máme něco nastříleno a dobře se nám tu hraje. To jsou všechno faktory, kvůli kterým nám to jde doma lépe.

Asi by bylo dobré, kdyby fanoušci mohli jezdit i na vaše zápasy venku…
Existuje jádro fanoušků, kteří s námi jezdí i ven. Jezdí s námi autobusem, ale počet míst je omezený. Vejde se jich asi patnáct a platí pravidlo, že jede ten kdo přijde dřív.

Jak jste spokojen s prostředím v Jindřichově Hradci?
Parta je v Hradci super. S mnoha spoluhráči se známe už dlouho. Hala je nová a na zázemí si nemůžu stěžovat. I Jindřichův Hradec je pěkné město. Samozřejmě Mattoni NBL se tu hraje prvním rokem, takže stále je co zlepšovat. Ale to je jen otázka času.

Skutečně tým zůstal téměř stejný jako v minulé prvoligové sezoně?
Hraje prakticky stejný kádr, který Mattoni NBL vybojoval. Z loňského kádru nás zůstalo asi sedm. Přišli pouze tři nebo čtyři noví hráči, když tedy nepočítám cizince.