Házenkářská interliga žen: Házená J. Hradec – Iuventa Michalovce 26:26 (12:11).

Bod s Michalovcemi (26:26) zároveň s definitivní platností kolo před koncem základní části rozhodl, že si nováček zahraje o medaile! Soupeřem Jihočešek v semifinále play off o českého mistra bude tým Olomouce.

První gól bojovného a tvrdého duelu sice obstaraly Slovenky, ale to byl jediný okamžik, kdy se v první půli dostaly do vedení. Jindřichohradecký celek totiž se soupeřem držel krok herně i ve skóre a v poločase uhájil těsné vedení.

Po změně stran vytáhly Jihočešky svůj náskok až na tři góly (18:15), ale v rozmezí 39. až 43. minuty favorit zkušeně využil početní výhody a otočil stav na 18:19.

Oslabený domácí soubor (chyběly Kupková, Pilařová, Bubeníková, se sebezapřením hrála Eliášová a po nemoci I. Matoušková) ovšem nerezignoval a vyrovnal na 22:22.

Hráčky Michalovců šly ještě jednou do trháku (24:26), ovšem posledních šest minut už bylo v režii nadšeně bojujícího družstva od Vajgaru.
Drama vygradovalo v 59. minutě, kdy Vysloužilová snížila na rozdíl jediného gólu. Deset vteřin před koncem pak hala explodovala nadšením. To když Jitka Matoušková uvolnila svoji jmenovkyni Ivetu a ta rozhodla o zasloužené dělbě bodů.

„Výsledek je dílem celého družstva bez rozdílu a vyzdvihovat jednotlivce by nebylo spravedlivé. Po několika domácích porážkách o gól se k nám konečně štěstí neotočilo zády a remíza hřeje o to víc, že jsme ji získali proti poslednímu vítězi interligy,“ prohlásil asistent trenéra jindřichohradecké Házené Jan Dvořák.

Nejvíce branek: I. Matoušková 8/4, Martínková 6/3, Kohoutová 3 – Tobiášová 6/2, Pajtášová 5, Hriciková 5.

Vyloučení: 2:5, ČK: Keslerová – Pajtášová.

Sedmičky: 7/7:4/3.

Diváci: 900.