Vladimír Hnilička byl jedním ze zakladatelů hokejbalu u nás a také se výrazně podílel na prvních pravidlech tohoto sportu, se kterým se začínalo právě na Pedagogu. Na stadionu na Branišovské ulici si v sobotu opět připomenou odkaz této významné postavy našeho hokejbalu.

Po prvních pěti ročnících memoriálu následovala pauza. „Před dvěma roky se nám podařilo tradici tohoto turnaje obnovit, za což jsme samozřejmě velice rádi,“ konstatuje hlavní organizátor turnaje Petr Mikl z Pedagogu. „Letos pořádáme už třetí ročník v řadě,“ dodává.

Letošního turnaje se zúčastní pět týmů: Československo, Masters ČR, Snack Dobřany, ŠD Písek B a domácí SK Pedagog. „Tým Československa skládá náš kamarád Milan Hoffman a nastoupí v něm hráči z celé republiky i ze Slovenska. V tomto složení už spolu několikrát hráli. Masters je parta starších kluků, která hrává turnaje nad čtyřicet let. Písek by měl přijet s béčkem a Dobřany jsou také náš spřátelený klub,“ charakterizuje Mikl účastníky turnaje.

Hrát se bude systémem každý s každým, zápasy jsou vypsány na dvakrát dvanáct minut. Začátek je plánován na 9. hodinu, vyhlášení výsledků by se mělo uskutečnit zhruba v 18.00. Záštitu nad memoriálem převzalo město České Budějovice.