Další smolnou porážku v nejvyšší soutěži si na své konto připsali jindřichohradečtí basketbalisté. Na chomutovské palubovce si více než polovinu utkání udržovali náskok, ale pětiminutový výpadek ve třetí čtvrtině, který „projeli" 5:21, je stál body. Jihočeši se tak nakonec vraceli s porážkou 79:84.

„Potřebovali jsme uspět a měli jsme vyhrát. První půli jsme měli víceméně pod kontrolou a ještě na začátku druhého dějství jsme si udržovali vedení. Ale nedokázali jsme soupeře dorazit, abychom mu odskočili na nějakých patnáct bodů, a pak se do toho opřelo americké duo Fields – Glover a dělalo si s námi, co chtělo. Najednou jsme je nedokázali ubránit a navíc se nám v té době přestala dařit střelba z větší vzdálenosti," konstatoval trenér Lions Karel Forejt.

To vše ještě umocnil fakt, že dobře hrající pivoti Lvů přestali dostávat pod koši míče.

„Přesto jsme se z toho dokázali vzpamatovat a dvakrát jsme ztrátu stáhli na rozdíl jediného bodu. Jenže stálo nás to hodně sil a ty nám pak chyběly v samotném závěru. Je to velká škoda, protože Chomutov byl hratelný," mrzí Forejta.

Jindřichohradecký celek nakonec nemohl nasadit avizovanou americkou posilu v podobě pivota Atkinsona, neboť se vedení klubu nepodařilo vyřídit potřebné formality.

V dalším střetnutí se Lvi představí v sobotu před vlastním publikem. Jejich protivníkem bude od 18.30 hodin Kolín, na jehož půdě v úvodním vzájemném duelu dlouho sahali po senzačním vítězství.

„Tam závěr ovlivnily hrubé chyby rozhodčích, kvůli nimž jsme přišli o výhru. Doma bychom chtěli Kolínu porážku vrátit. Víme, že se jedná o silný a zkušený celek, ale přesvědčili jsme se, že se s nimi rozhodně dá hrát. V naší situaci prostě doma musíme sbírat body," zdůraznil hradecký kormidelník Forejt.