Závodník Madety přijel k trati závodu v deset hodin a těžké podmínky si pochvaloval. „Byl jsem na trati a všichni mě zastavovali. Chtěli se se mnou vyfotit. Fandí mi a dnes to musí klapnout i za Tábor, " říkal před závodem Dlask. Startovalo šedesát elitních jezdců a Dlask  vyrazil do honby za světovými body z posledního místa. Po startu se postupně propracovával do popředí. Na těžkém terénu nebyly výjimkou ani pády. Bohužel se mu nevyhnul ani Petr Dlask. Zároveň přišel technický problém, ztráta pozic a nakonec 24. místo.

Dvě místa před ním dojel na 22. místě Martin Bína z CT Tábor. „Dlouhá zdravotní pauza, během níž nemohl Martin trénovat se nyní projevuje. Vzhledem k tomu je ale jeho výsledek fantastický. Bína je bojovník a věřím, že je schopen ke konci roku útočit na první desítku ve světových závodech," míní Čestmír Kalaš, předseda cyklokrosové komise. Martin Bína teď odjíždí na Mallorcu, kde bude nejen trénovat, ale i regenerovat. Vrátí se 9. listopadu a hned následující den ho čeká další závod Toi Toi cupu v Kolíně.

„Poslední léta je znát převaha Belgičanů, což trochu ubírá na kráse cyklokrosu a klesá i zájem diváků. Není to jako v dobách kdy jezdil Radomír Šimůnek starší nebo ještě nedávno Štybar." říká Kalaš a pokračuje: „Je třeba pracovat hlavně s mladými jako je Boroš nebo Ťoupalík. Musíme si vzít příklad z Holanďanů, kterým vyrůstají kvalitní závodníci v kategorii do 23 let."