Trenér Jan Svoboda mohl být spokojený. „Byl to vyrovnaný zápas, což potvrzují i čísla. Rozhodovalo se až v koncovkách setů, kdy soupeř udělal víc chyb. O vánoční přestávce jsme se více věnovali fyzické přípravě než volejbalu. Dnes jsme měli trochu problémy se sestavou, protože nám chyběl zraněný Sobotka, nemocný Juračka a v průběhu utkání musel odstoupit i Rojas. I proto jsem rád, že jsme zápas s Benátkami ve třech setech zvládli," pochvaloval si českobudějovický trenér.
Jeho protějšek Milan Hadrava se svým týmem přitom rozhodně nemusel do jihočeské metropole cestovat  s poraženeckou náladou. Jihostroji se totiž před vánoční pauzou příliš nedařilo a cenný skalp volejbalového mistra si z Českých Budějovic odvezl například tým ČZU Praha. Jihostroj prohrál i na půdě nováčka Starého Města.
„Věděli jsme, že Jihostroj hrál poslední ligové utkání 22. prosince a že ta desetidenní pauza se může na jeho výkonu podepsat. My jsme naopak do Budějovic jeli povzbuzeni posledními dvěma vítěznými zápasy. Byli jsme si vědomi, že Jihostroj je favoritem a my můžeme jenom překvapit," potvrdil Milan Hadrava, že Benátky odjížděly na jih Čech optimisticky naladěny.
„Dlouho jsme držely s Budějovicemi hlavně v ofenzivě krok. Myslím, že ani v defenzivě nebyl velký rozdíl. Jihostroj nás ale jednoznačně přehrál na servisu. My jsme se pak nevyvarovali chyb v koncovkách jednotlivých setů a to podle mého názoru rozhodlo," mínil kouč Benátek Milan Hadrava.
V týmu Jihostroje mají aktuálně zdravotní problémy tři hráči. Vladimír Sobotka má svalové zranění lýtka a chybí už třetí týden. David Juračka je nemocný a Rojas musel odstoupit v průběhu posledního zápasu s Benátkami.
„Sobotka už v rámci možností trénuje, ale ještě nemůže skákat. V případě Juračky uvidíme, jestli se jedná o chřipku nebo jen o nějakou virózu. Co se týká Rojase, nejde o nic vážného a měl by být brzy v pořádku.  Dobře se necítil ani Fila, kterému se motala hlava a proto jsem měl do hry připraveného Šulistu. Tomáš se ale nechal slyšet, že to zvládne a zápas dohraje," řekl k aktuálnímu zdravotnímu stavu hráčů Jan Svoboda. Juračku, který se omluvil již ráno před utkáním nahradil na liberu Petr Michálek, který běžně hraje na smeči. „Musím před ním smeknout, protože zápas na tomto zodpovědném postu zvládl výborně," chválil mladého smečaře kormidelník Jihostroje.
Termín zápasu poháru CEV s Ankarou se nezadržitelně blíží. V Českých Budějovicích se hraje již 17. ledna a zaplněná marodka by byla určitě to nejmenší, co by si českobudějovický lodivod přál.
„V podstatě podobné problémy jako my má každé mužstvo a musíme se s tím vyrovnat. Třeba Benátky se proti nám musely obejít bez prvního nahrávače. Pro nás je nyní prioritou čtvrtfinále poháru CEV, na které se pečlivě připravujeme a doufám, že zdravotně budeme v pořádku. Potřebujeme se zase dostat do zápasového rytmu. Pozítří hrajeme Český pohár se Zlínem a pak jedeme na ligu do Ostravy. Příští čtvrtek už nás čeká zápas s Ankarou," myslí na nejbližší program trenér Jihostroje Jan Svoboda.