Od odpoledních hodin probíhaly dětské závody, završené hlavním závodem na 5000 metrů. Běžely se dva okruhy lesoparkem v okolí stadionu a v kategoriích muži, ženy a veteráni (nad 40 let) jeden okruh na 3000 metrů. Před zahájením hlavního závodu proběhlo slavnostní odhalení památní desky a přejmenování stadionu na ,,Stadion Josefa Jelínka".

Večerní běh Novou Včelnicí a Memoriál Josefa Jelínka
46.ročník
7.9.2017 Městský stadion
ředitel závodu: Marek Strnad
hlavní rozhodčí: Karel Mileret

V dětských kategoriích reprezentovala SK Kardašova Řečice Julie Tourková na 300 metrů, Šimon Michálek na 800 metrů a 1500 metrů, Antonín Valda 300 metrů a Josef Valda 800 metrů. Šimon Michálek v kategorii mladších žáků vyhrál běh na 800 metrů a v dorostu byl třetí na 1500 metrů, Antonín Valda svoji kategorii v třístovce vyhrál.

Ve veteránech se nejlépe za SK KŘ umístil Bohouš Kalina, který obsadil druhé místo a byl hned následován Zbyňkem Michálkem, který doběhl třetí.

V hlavním závodě na pět kilometrů doběhla nejlépe Martina Michálková se svým bramborovým umístěním, dále František Mach, Filip Michálek, Aneta Bouzarová a Andrea Vodrážková.

S blížící se tmou proběhlo oficiální vyhlášení vítězů a předání věcných cen a diplomů. Perníkové medaile neměly u hladových běžců dlouhou životnost.

Závod byl výborně značen a organizován, na stadionu bylo hodně fotografů a fanoušků, kteří radostně tleskali všem účastníkům bez ohledu na umístění a tak měli ze závodu dobrý pocit všichni běžci. Děkujeme a těšíme se na další ročník tohoto závodu.

Aneta Bouzarová