Ačkoliv už to tak nevypadalo, I. liga se v pozměněném a redukovaném formátu dohraje. Zúčastní se jí včetně Suchdola sedm týmů, protože Polička se rozhodla s ohledem na úzký kádr a s tím souvisejícími komplikacemi se sestavou v dalším programu nepokračovat. Její zápasy tak byly bodově anulovány, zachovány však zůstaly veškeré statistické údaje.

Původní plán s nadstavbou byl pozměněn a duely jsou s ohledem na regionální příslušnost rozpuštěny do rozpisu tak, aby v celkové tabulce nastoupily týmy proti sobě alespoň jednou, přičemž zbývající zápasy byly určeny na základě územní příslušnosti s cílem zbytečně nezvyšovat cestovní náklady. Základní část se bude dohrávat ve čtyřech týdnech, v konečné tabulce bude mít každý tým odehraných osm utkání.

Lídra od Lužnice ve zbývajícím programu okleštěné základní části čekají tři duely. Nejprve v jihočeském derby v neděli 6. června přivítá Prachatice, o týden později znovu doma vyzve plzeňské béčko a na závěr se představí na půdě rezervy Pardubic.

První liga bude s ohledem na celoroční situaci nakonec nepostupová, přesto ji čeká atraktivní vyvrcholení v podobě play off. Vítěz základní části se kvalifikuje přímo na Final Four, zbylých šest týmů se utká o víkendu 26. a 27. června ve čtvrtfinále o tři postupová místa na finálový turnaj.

Systém čtvrtfinále se drží původních propozic, kdy týmy proti sobě nastoupí během jednoho víkendu doma a venku, přičemž o postupujícím rozhodnou body. Nerozhoduje tak skóre nebo vyšší počet vstřelených branek venku, ale v případě shodného počtu bodů se druhé nedělní utkání přenese do desetiminutového prodloužení. Pokud se v něm nepadne gól, o postupujícím rozhodnou až nájezdy.

Ve Final Four se pak týmy utkají v sobotu 3. července v semifinále na jeden vítězný zápas. O den později celá soutěž vyvrcholí. Poražené semifinalisty čeká boj o třetí místo a vítězové nastoupí ve finále, v němž se rozhodne o vítězi Alpa 1. ligy.

Co čeká Suchdol
neděle 6. června – 13 hodin
SK Suchdol – HBC Prachatice
neděle 13. června – 15 hodin
SK Suchdol – HBC Plzeň B
neděle 20. června – 14 hodin
HBC Autosklo H.A.K. Pardubice B – SK Suchdol

Alpa I. liga

1. SK Suchdol nad Lužnicí 5 5 0 0 0 21:9 15

2. HBK Bulldogs Brno 5 3 0 1 1 24:19 10

3. HBC Autosklo H.A.K. Pardubice B 4 3 0 0 1 14:12 9

4. HBC Svítkov Stars Pardubice 4 2 0 0 2 22:19 6

5. HBC Malenovice 5 2 0 0 3 19:24 6

6. HBC Prachatice 5 0 1 0 4 17:30 2

7. HBC Plzeň B 4 0 0 0 4 5:16 0

Polička odstoupila se soutěže