Diváci tentokrát neuvidí v akci zahraniční atlety, s výjimkou Slováků, i tak by si ale měli přijít na své.

V Táboře se představí například halový mistr Evropy na sto metrů Ján Volek. Ve sprintu mu bude konkurovat český rekordman Jan Veleba.

Další hvězdou mítinku bude koulař Tomáš Staněk. V Táboře se pokusí překonat český rekord, který momentálně drží jeho oddílový kolega Ladislav Prášil.

Ve výškařském sektoru nebude ani letos chybět juniorská mistryně světa Michaela Hrubá.

Na osmistovce se představí Filip Šnejdr a na krátkých tratích diváci uvidí Ladu Vondrovou. Zpestřením budou štafety na 4x100 metrů.

Do Tábora se vždycky rád vrací další sprinter Petr Svoboda, jemuž se na trati 100 metrů překážek u Jordánu obvykle daří. V této disciplíně v Táboře tradičně září i česká reprezentantka Kateřina Cachová.

Ve skoku o tyči by zase na startu neměla chybět Amálie Švábíková.

„I přes neúčast zahraničních borců se letos u nás opět sejde díky řadě špičkových českých atletů kvalitní konkurence a diváci se tak mají na co těšit,“ zve na zítřek příznivce atletiky na stadion Míru David Bor z organizačního štábu.

Zároveň se ale divákům předem omlouvá za snížený komfort a za to, že se jich tentokrát na stadion dostane méně. „Hlavní tribuna je v rekonstrukci, takže její část je nyní staveništěm a podepíšou se také opatření spojená s koronavirem,“ upozorňuje David Bor.

Disciplíny se rozběhnou v 16.30 hodin, slavnostní zahájení je naplánováno na 18. hodinu. Program vyvrcholí kolem osmé hodiny večerní.