Po odehrání všech dvanácti zápasů mají Jihočeši na kontě devět bodů a patří jim pátá příčka.
Vzhledem k tomu, že v soutěži dále pokračují pouze první čtyři týmy, které se utkají ve vyřazovacích zápasech o titul mistrů České republiky, pro českobudějovické sledgehokejisty sezona končí. Králové nicméně dosáhli nejlepšího umístění za několik posledních ročníků. Podařilo se jim dvakrát porazit olomoucké Kohouty a v domácím prostředí i Studénku. Právě v posledním dvojkole se rozhodovalo o konečném umístění na pátém místě mezi Českými Budějovicemi a Studénkou.

Rival ze severní Moravy však poněkud překvapivě klopýtl s poslední Olomoucí a nedohnal tak tříbodové manko, které mu na Jihočechy scházelo. Na čtvrtou Spartu však mají Králové značnou bodovou ztrátu a o bojích o ligový titul se jim může  zatím jen zdát. Čtveřice vedoucích týmů je v současné době nad síly českobudějovických Kings, i když například s třetími Pardubicemi Jihočeši nesehráli vůbec špatná utkání a Východočeši vzájemné duely s Králi rozhodli až v závěru obou zápasů. Pro tři Krále však sezona ještě nekončí. Reprezentanti Jiří Rumplík, Zdeněk Klíma a Tomáš Podhradský budou na play off hostovat v týmu pražské Sparty, který se utká v semifinále s vítězem základní části Zlínem.

Druhou semifinálovou dvojici utvoří Karlovy Vary a Pardubice. Trojice českobudějovických reprezentantů pak bude v dubnu bojovat s národním týmem na mistrovství světa v Koreji, kde se bude také rozhodovat o případné české účasti na paralympiádě v Soči.

„Účast tří hráčů na reprezentačních akcích je na výkonnosti našeho týmu  znát. Kluci získají dovednosti, které pak mohou využít i v ligových zápasech a jsou příkladem také pro ostatní. Stále nám však schází kvalifikovaný trenér, který by jistě posunul náš klub výkonnostně dál. Pochvalujeme si též spolupráci s českobudějovickým magistrátem, jehož pracovníci nám vycházejí vstříc a můžeme konečně po několika letech pravidelně trénovat v druhé hale zimního stadionu," hodnotí sezonu hrající předseda SHC Kings Zdeněk Klíma.