Všechny florbalové soutěže mají nyní měsíční volno, protože v České republice bude od 6. do 14. prosince probíhat světový šampionát.

Dukla Rangers Tábor – Slovan J. Hradec 3:6 (1:2, 1:2, 1:2), Michal 2, Holoubek, Hřebíček, Hájek, Klimeš. Asistence: Hřebíček 2, J. Holický, Michal, Madar, Šimek.

Utkání začalo trochu divoce, když se po 28 vteřinách Tábor dostal do vedení, které o 10 vteřin později ztratil při Holoubkově vyrovnání. Pro forwarda J. Hradce gól znamenal premiérovou trefu ve III. lize. Z chyb v úvodní minutě se oba celky poučily a hlavně Dukla se začala více zaměřovat na defenzívu, z níž vyrážela k rychlým brejkům. Šance měly oba týmy, ale větší aktivita byla na hokejkách Slovanu, který se za odměnu dostal do vedení těsně před první přestávkou. Autorem branky byl Michal Hřebíček, jenž chvíli po začátku druhého dějství přihrál Petru Michalovi na třetí gól – 1:3.

Do tříbrankového náskoku se jindřichohradecký tým dostal ve 26. minutě, kdy se trefil Miroslav Hájek. V brance týmu od Nežárky spolehlivě řešil složitosti Josef Filip, na konci druhé a na začátku třetí části ovšem na táborské výpady ani on nestačil – 3:4. Ve 40. min. vybídl Jakub Šimek ideální přihrávkou Davida Klimeše, který věděl, jak má s jasnou šancí správně naložit – 3:5. Michalův gól těsně před koncem byl už pouze kosmetickou úpravou výsledku.

„Rangers byli favoritem utkání, vsadili na urputnost v obraně. Bylo těžké prosadit se proti jejich defenzívě, přesto jsme si dokázali vypracovat docela dost šancí. Jsem velmi rád, že mi tam také něco spadlo. Čekal jsem devět zápasů, už bylo tedy na čase,“ měl radost z výhry útočník Slovanu Jan Holoubek.

FK Třeboň – Snipers Třebíč 4:11 (2:4, 0:2, 2:5), Pech 2, Konrád, Dvořák. Asistence: S. Císař 3, Matuška.

Třeboňští nastoupili s několika změnami v sestavě, byli do ní zařazeni junioři Bicek, Pech a Sirakovský, chybělo naopak několik hráčů základního kádru. Úvod utkání vůbec nenasvědčoval tomu, že Jihočeši obdrží tolik branek, neboť dokázali Třebíč přimáčknout před její branku. Z tlaku ovšem mnoho nevytěžili, byli rádi, že ve 12. minutě Pech srovnal na 2:2. Avšak před změnou stran se Třeboň ještě dvakrát mračila – 2:4. Hned v úvodu druhého dějství „Záškodníci“ vstřelili pátý gól, po němž florbalisté od Světa jakoby rezignovali a zbytek duelu už byl pouze o tom, kolikrát budou pokořeni. Nakonec těsně unikli tuctu inkasovaných branek.

„Naše zápasy vypadají pořád stejně, na začátku jsme aktivní, ale neumíme proměnit šance. Naopak soupeři jsou v protiútocích skoro neomylní. My jim častokrát možnosti přímo nabízíme a pak se divíme, že dostáváme hloupé góly,“ přiznal hrající vedoucí třeboňského týmu Vojtěch Matuška.

Spartak Soběslav – FK Třeboň 12:3 (3:0, 3:1, 6:2), Matuška, S. Císař, J. Plch. Asistence: Nohava, J. Plch, S. Císař.

Hráči Třeboně se celou druhou polovinu zápasu proti Třebíči šetřili, v myšlenkách už byli u duelu se Soběslaví, která je předposlední a před vzájemným utkáním měla jen o bod více než tým z Jindřichohradecka. Bohužel souboj dvou nejslabších celků III. ligy, který měl mít vyrovnaný průběh, plně ukázal výkonnostní rozdíl mezi 12. a 13. mužstvem zatímní tabulky. Třeboň nedokázala se soupeřem držet krok v žádné herní činnosti, svůj první gól vstřelila až v poslední minutě druhé třetiny za stavu 0:6. V úvodní minutě třetí třetiny se trefila dokonce dvakrát a snížila tak na tříbrankový odstup. Ovšem to bylo z její strany vše, poté co inkasovala posedmé, se složila a Soběslav zbytek zápasu změnila ve svou exhibici.


Slovan J. Hradec – Spartak Pelhřimov B 3:5 (3:2, 0:1, 0:2), Madar, Holoubek, Hřebíček. Asistence: J. Holický, Mrkvička.

Favoritem utkání bylo pořádající béčko Pelhřimova, ale jindřichohradecký nováček si tuto skutečnost vůbec nepřipouštěl. V první třetině jihočeský tým třikrát vedl, když se ve 2. minutě trefil Radek Madar – 1:0, poté v 6. min. obrozený kanonýr Jan Holoubek – 2:1 a těsně před přestávkou Michal Hřebíček – 3:2. Ve druhé periodě se Slovan dlouho úspěšně bránil obrovskému tlaku, jeho hráči často doslova nevěděli, kam dřív skočit. Odolávat J. Hradec dokázal i díky brankáři Filipovi, který předváděl famózní zákroky. Na jednu střelu ovšem nestačil, takže po 30 minutách svítil na ukazateli nerozhodný stav 3:3. Před třetím dějstvím Jindřichohradečtí zredukovali sestavu s cílem strhnout vítězství na svou stranu. Jenže ve 33. min. se prosadil tým z Vysočiny – 3:4. Slovan vrhl všechny síly do útoku, chtěl znovu vyrovnat, favorita přimáčkl, ale kýžený gól nepřicházel. Naopak v závěru dal Pelhřimov výsledku konečnou podobu – 3:5.

„Zápas měl výborné tempo, škoda jen, že jsme nezískali ani jeden bod. Remíza by podle mého názoru byla spravedlivějším vyjádřením průběhu hry,“ smutnil obránce Slovanu Jakub Mrkvička.

Roman Pišný