Součástí klání ve Vyhne byl i závod Olympijských nadějí v letním biatlonu v kategoriích dorostu a juniorů. V dresu české reprezentace se představili hned tři sportovci ze Starého Města, a to Veronika Novotná, Aneta Novotná a Ondřej Poledník.

„Mistrovství Slovenska se běželo ve vytrvalostním závodě, Viessmannův pohár ve sprintu. V obou soutěžích se představili i naši závodníci, na start však mohli jen ti, kteří mají ukončené očkování proti covidu, s výjimkou dětí do dvanácti let,“ konstatoval hlavní trenér a šéf Klubu biatlonu Staré Město František Schorný.

Jeho svěřenci na běžeckých tratích i střelnici zářili, o čemž svědčí celkový zisk 19 cenných kovů. Do srdce České Kanady putuje pět zlatých, osm stříbrných a šest bronzových medailí…

V závodě Olympijských nadějí navíc vybojovali staroměstští biatlonisté ještě dvě prvenství a po jednom stříbru a bronzu.

„Smůlu měl Ondřej Poledník, který ve Viessmannově poháru vyhrál, ale ve slovenském šampionátu střílel v poslední položce do sousedního terče, za což byl penalizován,“ podotkl František Schorný.

Mistry Slovenska se stali Martin Poledník, Jan Schorný a Pavla Schorná, jež se stala nejúspěšnější závodnicí výpravy, neboť triumfovala i ve Viessmannově poháru.

Velmi pěkných výsledků dosáhli junior Marek Liščák a dorostenec Vítek Mikulášek, kteří měli ve svých kategoriích za soupeře nejlepší závodníky jak ze Slovenska, tak z České republiky.

Mistrovství Slovenska - vytrvalostní závod

Žáci A
1. Martin Poledník

Žáci B
1. Jan Schorný, 3. Radim Koutný

Žákyně B
5. Julie Jindráková

Žákyně C
3. Anežka Poledníková

Žáci C
2. Jindřich Koutný

Dorostenky B
4. Aneta Novotná

Dorostenci B
4. Vítek Mikulášek, 12. Jindřich Poledník, 17. Ondřej Poledník, 22. Tomáš Liščák

Juniorky
2. Veronika Novotná

Junioři
2. Marek Liščák

Ženy A
1. Pavla Schorná, 2. Karolína Chmelová, 3. Viktorie Kaplanová

Viessmannův pohár - sprint

Žáci A
2. Martin Poledník

Žáci B
2. Radim Koutný, 4. Jan Schorný

Žákyně B
6. Julie Jindráková

Žákyně C
8. Anežka Poledníková

Žáci C
3. Jindřich Koutný

Dorostenky B
8. Aneta Novotná

Dorostenci B
3. Vítek Mikulášek, 4. Ondřej Poledník, 9. Jindřich Poledník, 23. Tomáš Liščák

Juniorky
1. Veronika Novotná

Junioři
2. Marek Liščák

Ženy A
1. Pavla Schorná, 2. Viktorie Kaplanová, 3. Karolína Chmelová