O účast ve třetí nejvyšší soutěži usilovali na Vysočině už třetí rok v řadě. Předloni ztroskotali ve finále play off na céčku Hodonína, loni zase na Šanovu.

Letos už si mužstvo kolem lídra týmu Filipa Korbela postup vzít nenechalo. Základní část moravské skupiny D zvládlo zcela suverénně s jedinou porážkou. Ve finále play off pak porazilo ve dvou zápasech Znojmo.

Doma zvítězila Studená 9:3, v odvetě na stolech soupeře těsně 9:7. „Zejména zápas ve Znojmě byl skutečně těžký,“ připomíná dlouholetý šéf Sokola Tomáš Mastný. „Ve finále nám pomohla velká podpora ze strany fanoušků. Doma jich přišlo padesát a deset vycestovalo i na zápas do Znojma,“ ocenil.

Mimořádnou zásluhu na velkém úspěchu má především týmová jednička Filip Korbel. V dlouhodobé části pouze třikrát prohrál a měl mimořádnou úspěšnost 95 procent vítězství. V play off neprohrál ani jeden duel ve dvouhře ani ve čtyřhře.

Jeho parťáky v týmu byli Miloslav Mádr, Igor Smola a Ondřej Doležal. „Ostatní kluci byly vyrovnaní, což byla naše velká výhoda. A jsem rád, že šanci dostali také naši mladí kluci Radim Šindelář a Jan Ondráček. Bohužel nemohli hrát tolik, kolik bych si představoval, ale potřebovali jsme si hlídat první místo,“ vysvětluje Mastný.

Příští sezona bude pro Studenou jubilejní dvacátá ligová. „Na druhou ligu se těšíme. Zásadní posílení kádru nechystáme, šanci dostanou místní odchovanci,“ zdůrazní Mastný. „Nevíme, jakou skupinu budeme hrát. Určitě bychom ale přivítali, kdyby to byla česká skupina A,“ přeje si. „Dobře se na druhou ligu připravíme,“ ujistí.

Postup udělal Mastnému radost, ale trápí ho špatný stav podlahy v tělocvičně, kde jeho tým hraje a trénuje. „Máme zažádáno o krajskou dotaci na její rekonstrukci, která snad v létě proběhne. Není to levná záležitost, ale pro nás naprostá nutnost. Dále budeme investovat do lepšího zatemnění herny,“ leží mu na srdci zvelebení svatostánku stolních tenistů ve Studené.

V klubu myslí také na mládež. „Máme velmi šikovné kluky ročníku 2009, kteří začnou v příštím roce hrát krajské bodovací turnaje. A k tomu o něco starší děvčata, se kterými plánujeme v některé z příštích sezon přivést do Studené i divizi žen,“ dává nahlédnout do nejbližších plánů jednoho z nejlepších jihočeských klubů.