Zatím poslední kolo, které se hrálo o uplynulém víkendu, postupovými kartami ještě více zamíchalo. Písecké házenkářky v přímém souboji se Zlínem mohly udělat důležitý krok, protože olomoucká Zora překvapivě ztratila oba body na půdě Hlohovce, jenže svěřenkyně trenérky Kateřiny Keclíkové domácí utkání s Moravankami o gól prohrály a dovolily Zlíňankám přiblížit se na jediný bod.

Jasan před Reinerů, který se větrem rozlomil, se podařilo zachránit.
Jasan před Reinerů, který se větrem rozlomil, se podařilo zachránit

Aktuálně první Baník Most je již jistým postupujícím. Druhá Slavia s devětadvaceti a třetí Poruba s osmadvaceti body mohou být zatím v relativním klidu. Čtvrté místo hájí Olomouc, která doposud nasbírala dvacet šest bodů. Písečanky jich mají třiadvacet a Zlínské hráčky o jeden méně. Každý tým bude hrát ještě o dvanáct bodů, ale dojde i na vzájemné souboje.

Právě zápasy konkurentů mohou být pro další vývoj určující. Už tuto sobotu se spolu utkají Olomouc a Zlín, o týden později pak Zora přijede do písecké obloukové haly. Pokud by Hanačky oba duely zvládly, už by pravděpodobně nebylo o co hrát.

Druhé kolo dětské ligy v karate.
OBRAZEM: Písečtí mladí karatisté bodovali na závodech v Praze

Šance na účast ve vyřazovací části však stále žije a po několika záchranářských letech se do nich může podívat i celek z jihu Čech. Sokolky ale musejí ve zbytku sezony předvádět bojovnější výkony než proti Zlínu a zároveň doufat v zaváhání soupeřek. Jihočešky mají na závěr dlouhodobé soutěže zajímavý los. Na cestě do čtyřky je prověří celky z čela (Most, Michalovce), z chvostu (Bánovce, Prešov) i ze středu tabulky (Olomouc, Veselí n. M.).