Lední hokej
Hokejisté jindřichohradeckého Vajgaru se naposledy v základní části II. ligy představí na domácím ledě. V předposledním 35. kole skupiny Střed v sobotu od 18 hodin v jihočeském derby hostí českobudějovický David servis. Hráči Vajgaru by rádi navázali na dvě předchozí výhry v Písku a doma s Pelhřimovem.

Házená
Házenkáři Jiskry Třeboň vstupují do druhé poloviny sezony ve II. lize. Jejich protivníkem bude v pátek od 19 hodin v tabulce poslední Lokomotiva České Budějovice, kterou osmý tým soutěže přivítá ve své hale.
Po jasném vítězství na palubovce béčka pražských Vršovic 37:21 se v domácím prostředí představí i jindřichohradecké druholigové házenkářky. V neděli od 11 hodin bude jejich protivníkem další tým z hlavního města, Kobylisy B. Jihočeškám patří čtvrté místo, Pražanky jsou osmé.

Čtěte také: Třeboň nechce mít potíže se záchranou II. ligy

Fotbal
Na umělých trávnících ve Staré Hlíně a na jindřichohradecké Piketě pokračuje o víkendu 6. ročník zimního fotbalového turnaje mužů E.ON Český pohár.
Skupina A (Stará Hlína): Stráž – Halámky (sobota 11), Stará Hlína – Horní Žďár (sobota 17).
Skupina B (J. Hradec): Studená – Strmilov (neděle 9.30), Kunžak – Peč (neděle 11.30), Popelín – Český Rudolec (neděle 13:30).

Basketbal
Dva domácí zápasy ve II. lize čekají béčko mužů jindřichohradeckých Lions, kterému čtyři kola před koncem soutěže patří v tabulce třetí místo. V malé tělocvičně sportovní haly v sobotu od 16 hodin nastoupí proti Vyšehradu a o den později už od 9.30 hodin změří síly s Radotínem. Vzhledem k tomu, že Kooperativa NBL má pohárové volno, lze po oba dny očekávat silnou sestavu Lvů s pendly z áčka.

Florbal

Dva zápasy na domácím hřišti čekají v sobotu druholigové florbalistky FK Slovan J. Hradec. Už v 9 hodin nastoupí ve sportovní hale proti Světlé nad Sázavou, ve 14.30 hodin pak budou jejich soupeřkami ženy ze Žďáru nad Sázavou.

Atletika

V sobotu se bude konat atletický jihočeský krajský přebor v kategorii přípravek, který hostí běžecký tunel a tělocvična sportovní haly v Nové Včelnici, kde přibližně tříhodinový program začíná v 10 hodin. Na pořadu bude sprint na 50 metrů, běhy na 600 m a 50 m překážek, skok daleký, výška a hod kilogramovým medicinbalem.

Stolní tenis
Celkem šest turnajů zahrnuje „Lentilkové série" pro mladé stolní tenisty, která se koná v tělocvičnách 5. základní školy na jindřichohradeckém sídlišti Vajgar. Je určena pro mladší a starší žactvo. Pátý díl seriálu je na programu v neděli od 9 hodin.

Sport pro všechny
Odbor Sport pro všechny při jindřichohradeckém Slovanu pořádá v sobotu v tělocvičně v Jarošovské ulici tradiční „Dětský karneval". Tříhodinový zábavný program začíná ve 14 hodin, přičemž na účastníky čeká diskotéka a různé soutěže. Ohodnoceny budou nejhezčí masky, své vystoupení předvedou dívky z kroužku aerobiku.