Házená
Tři výhry v řadě za sebou by mohli nalákat do třeboňské sportovní haly fanoušky druholigových házenkářů Jiskry, kteří se v sobotu představí na domácí palubovce v duelu s VŠ Plzeň. Jihočeši jsou v tabulce II. ligy sedmí, jejich soupeř má o bod víc a je těsně před nimi, takže se dá očekávat vyrovnaný souboj.
II. ligy mužů: Třeboň – VŠ Plzeň (so 18)

Fotbal
Až závěrečné kolo obou kvalifikačních skupin, které se hrají na umělkách ve Staré Hlíně a jindřichohradecké Piketě, určí postupující do finále a týmy, které si zahrají o třetí příčku v zimním fotbalovém turnaji mužů E.ON Český pohár. K postupu do boje o celkový triumf mají ve skupině A nejblíže fotbalisté Staré Hlíny, ale musí porazit Stráž. V béčku má nejvýhodnější pozici Strmilov a do finále jej posune buď výhra nad Popelínem, nebo porážka Studené s Kunžakem.
Skupina A (St. Hlína): České Velenice – Horní Žďár (so 11:00), Stráž – Stará Hlína (so 13:00).
Skupina B (J. Hradec): Český Rudolec – Peč (so 9:30), Studená – Kunžak (so 11:30), Strmilov – Popelín (so 13:30).

Basketbal
Basketbaloví junioři BK Lions J. Hradec jsou v play out ligové skupiny B stále předposlední. K tomu, aby soutěž zachránili, potřebují vyhrávat a především doma musí být stoprocentně úspěšní. V sobotu ve sportovní hale přivítají Brandýs nad Labem, den nato pak Kolín. V obou zápasech, které se uskuteční v malé tělocvičně městské sportovní haly v J. Hradci, chtějí Lvi zvítězit. Dvakrát doma se představí také extraligoví starší žáci Lions, kterám patří v tabulce osmá příčka. V sobotu se střetnou se Sokolem pražským, v neděli pak s Litoměřicemi. Všechny čtyři duely se hrají v malé tělocvičně sportovní haly.
Liga U19: J. Hradec – Brandýs nad Labem (so 12:30), J. Hradec – Kolín (ne 13:00).
Extraliga U15: J. Hradec – Sokol pražský (so 10:30), J. Hradec – Litoměřice (ne 11:30).

Lední hokej
Okresní přebor hokejistů pomalu spěje k závěru. O víkendu má na hradeckém zimním stadionu na programu tři duely, z nichž pikantní bude především nedělní souboj vedoucích HC Cannoners s druhými Střížovicemi. Pokud lídr soutěže uhraje aspoň bod, bude moci posedmé v řadě slavit mistrovský titul.
OP mužů: N. Včelnice – Žirovnice B (so 17:15), SK Kámen – HC AA J. Hradec (so 18:45), Střížovice – Cannoners (ne 17:00).

Florbal
Divizní muži i prvoligoví dorostenci florbalového Slovanu J. Hradec se o víkendu představí na domácí půdě.
Divize muži: J. Hradec – Chrudim (so 18:30), J. Hradec – Přelouč (ne 14:00).
I.liga dorostenců: J. Hradec – Hradec Králové (so 10.00), J. Hradec – Náchod (so 14:30).

Jezdectví
Poprvé se letos pojedou parkurové závody u Políkna, kde je v neděli pořádá tamní Jezdecká stáj Robin J. Hradec. Organizátoři připravili tři dvoukolové soutěže o „Cenu firmy Equissage“, které se postupně začnou skákat od 10 hodin. Nejprve je na programu hobby parkúr v 1. kole do 80 cm a ve druhém do 90 centimetrů, poté soutěž stupně obtížnosti Z (100 cm) + ZL (110 cm) a na závěr dvě kola na kolbišti s překážkami stupňů L2 (120 cm) a S1 (125 cm).

Stolní tenis
Celkem šest turnajů obsahuje II. ročník „Lentilkové série 2016/2017“, která se celá koná v tělocvičnách 5. základní školy na jindřichohradeckém sídlišti Vajgar. Je určena pro mladší a starší žactvo, jejím organizátorem je SK J. Hradec. Závěrečný šestý podnik seriálu je na programu v neděli od 9 hodin.