Diváci v Třeboni se na zápas s tradičním rivalem těšili, zase jich do sportovní haly přišlo hodně. Viděli vcelku vyrovnaný souboj, v němž v prvním poločasu mužstvům nefungovaly obrany. Padalo hodně branek, v týmu z Vysočiny se střelecky dařilo hlavně Stanislavu Rezkovi a Tomáši Zichovi. Především toto duo hostům zařídilo jednogólové vedení po první půli.

V příštím kole se Třeboň poprvé na jaře představí na hřišti soupeře, v Plzni je v neděli 25. března od 16 hodin čeká tamní Slavia, které patří osmá příčka.

Po přestávce se domácí celek na hru dokázal lépe koncentrovat. Také navýšil bojovnost, k čemuž mu povzbuzováním pomohli výteční fandové. Třeboň získala až pětibrankový náskok, který s výchylkami držela. Skvělým výkonem na spojce i křídle pomohl jihočeskému celku k výhře Zdeněk Kubík, autor 13 gólů. Střelecky se vedlo Lukáši Baierlingovi, jenž se trefil devětkrát. Bohužel ale opět předvedl několik prohřešků proto disciplíně, což celkový dojem z jeho hry zkazilo.

Jaroslav Dušek, hrající trenér Třeboně: „Měli jsme pouze jediného gólmana, protože se zranil Tomáš Neužil, pro něhož sezona skončila. A Petra Kosteleckého skolil zánět průdušek. Samotnému Stanislavu Tomanovi to příliš nešlo. Nenastoupil ani Martin Pražák, jenž je na dovolené, Jan Bicek byl v práci. Jan Potměšil hrál s bolavým ramenem jen chvíli, stejně tak s chřipkou Pavel Zahradník. Naše obrana nehrála podle představ, zejména Rezek nám dělal velké problémy. Padalo hodně gólů, to se asi líbilo divákům, ale z hlediska taktiky to byla hrůza. Vstup do zápasu a celý první poločas nám hrubě nevyšly. O přestávce proto bylo v šatně hodně hlučno. Řekli jsme si, že musíme hrát týmově, což se povedlo. Získali jsme náskok, který byl konstantní až do konce. Poslední čtvrthodinu nám usnadnila Zichova přímá diskvalifikace za faul na Kubíka, našeho nejlepšího hráče. Škoda závěru, kdy jsme chybami a neproměňováním šancí dojem z výhry trochu pokazili. Smolnou chvílí bylo nešťastné zranění jednoho z hostujících hráčů, přejeme mu tímto, aby byl brzy znovu v pořádku. Radost máme z diváků, jsou naším osmým hráčem. Chodí pravidelně, fandí. Moc jim za to děkujeme a už se díky nim těšíme na další domácí zápas.“

Roman Pišný

Jiskra Třeboň – Jiskra Havlíčkův Brod 38:34 (17:18)Branky: Kubík 13/1, Baierling 9, Dušek 4, Povolný 3, O. Potměšil 3, Ticháček 2, J. Neužil 2, J. Potměšil 1, Zahradník 1 – Rezek 12, Zich 8, P. Fišer 5, Matějů 3, Vondra 3, Hladík 2, Novák 1. Vyloučení: 4:6. Červená karta: 0:1 (Zich). Žluté karty: 0:2. Rozhodčí: Artl – Navrátil. Diváci: 164.
Třeboň: Toman – Volf, J. Neužil, Vitha, Baierling, Ticháček, J. Potměšil, O. Potměšil, Povolný, Zahradník, Kubík, V. Dedek, Dušek.